Videos

April doet wat hij wil

IMG_2042Was het vorige week bijna zomer weer, zit er dit weekend alweer nachtvorst aan te komen! Dit weer vraagt om mooie lente foto’s, papiertjes en kleurtjes. Ik kwam met opruimen van mijn hobbykamer een pakje foto’s tegen van het paasweekend van 2014. Ik was duidelijk van plan deze te gaan scrappen, maar (nog) niet aan toegekomen. Ik kreeg meteen zin om met deze foto’s aan de slag te gaan en ik wist ook al meteen met welk spulletjes ik dat ging doen. Met de nieuwe Spring lijn van Echo Park. Helaas paste dit papier totaal niet bij de foto’s. Het gras was te donker groen en de kleding te rood en te blauw. Toch wilde ik wel met die kleurtjes aan de gang. (OK ik had mijn zinnen gezet op roze… hoe vaak kan ik nu roze gebruiken, lente en pasen was een goed excuus!)  Mijn oog viel op mijn mandje met nieuwe materialen. Hierin had ik de papierlijn zitten van de Carpe Diem collectie van Simple Stories. Tot nu toe nog niet gebruikt, omdat ik nog geen embellishments van deze lijn had aangeschaft. De Spring stickers paste eigenlijk wel heel goed bij de papiertjes van deze lijn… en waren meerdere vellen papier met kaartjes en er was ook nog een vel met allerlei afbeeldingen. Als ik die laatste uit knip, dan heb ik ephemera.  Probleem opgelost en lekker aan de slag.

Na verloop van tijd kwam ik nog wat andere stickers tegen die perfect paste bij mijn pagina. Ik heb de photostickers gebruikt van de ‘you are here’ collectie van Simple Stories, De stickers van de Hello love lijn van Crate Paper (valentijn lijn) en de Life in color collection stickers van Simple Stories. Daarnaast nog woodveneer van Pink Fresh studio en die mooie kurk hartjes van Pink Paislee.1stexzonengras

Na de pocket page pagina, besloot ik aan de andere kant een scrapbookpagina te maken. Ik had immers maar 2 foto’s die vrij identiek waren. Ik had genoeg papier en materialen om er een volledige pagina van te maken. Ik besloot dat ik alles wilde centreren op een brede strip papier. De kaartjes die ik als foto mat had gesneden, gebruikte ik nu ook als foto accent. Rechtsboven in de pagina zit een tweede embellishment cluster (hexagon is geponst met een fiskars pons) en bovenaan de strook zit de Spring banner die ik graag wilde gebruiken.    IMG_2046kopie

In mijn voorraad kwam ik nog wat woordjes tegen van Heidi Swapp. Deze paste perfect bij deze pagina en heb ik op de bloem geniet. De bloem is uitgeknipt uit het ‘knipvel’ van de Carpe Diem collectie. De alfabetstickertjes die ik gebruikt heb om de naam bij de foto te zetten en de titel van de pocket page pagina zijn van October Afternoon (Daily Flash).IMG_2047

Er is ook een process video van deze pagina. Helaas niet van de scrapbookpagina. Op een of andere manier had ik enkel de laatste 5 minuten op camera staan. Helaas!

Wat vinden jullie leuker om te kijken? een pocket page process video of een scrapbookpagina?

Liefs Martine

IMG_2051

Winter Holiday series: Afl 21

Aflevering 21 zal je denken? ik heb nog niet eerder wat gehoord over deze Winter Holiday series hier op deze pagina. Dat kan kloppen. Mijn mooie site was namelijk een tijdje niet online. Zodoende kon ik niet bloggen hier over dit leuke project.

Begin december voordat wij op vakantie gingen ben ik begonnen met mijn Winter Holiday project. Mijn doel was om voordat we op vakantie gingen al mijn pagina’s klaar te hebben. Zodoende hoefde ik in Amerika enkel met mijn Selphie onder mijn arm wat foto’s te printen en had ik een compleet album af als we terug zouden komen van onze reis. Helaas vergeet ik altijd dat er maar 24 uur in een dag zit waarvan je er nog minimaal 6-8 van moet slapen, ik 2 kinderen heb die stuiteren van de feestdagen en sinterklaas, een huishouden en nog wat deadlines. Dus lang verhaal kort, dat album was natuurlijk niet klaar. Wat wel klaar was heb ik in december dagelijks gepost op YouTube. De rest van mijn spullen heb ik ingepakt en meegenomen. Ik ging immers 5 weken op vakantie, dan kon ik vast wel alle avonden even lekker scrappen net zoals ik hier thuis doe [insert grote grijns…. tuurlijk lukt dat niet haha]

20 Januari zijn we terug gekomen van vakantie… het is nu 27 februari en mijn album is bij lange na nog niet af. Wel ben ik vorige week aan de slag gegaan en heb ik inmiddels wat filmpjes voor jullie. Het eerste filmpje heb ik nu op mijn Youtube staan. Daarin vlieg ik door mijn album met wat ik wel in amerika gedaan heb en maak ik 2 pagina’s af. Omdat alles nogal snel gaat heb ik er zowaar een link naar deze pagina bij gezet. Beetje spannend… want eigenlijk is deze website nog niet af, Maar ik wil echt heel graag wat linkjes en foto’s posten als mensen ze van iets dichterbij willen bekijken.

Het filmpje begint met een ‘fliptrough’ Dit is gewoon een mooi engels woord voor ‘laat ik pagina voor pagina zien’. Hieronder plaats ik de bijbehorende video’s van de gemaakte pagina’s.

WH-vliegreis[youtube]https://youtu.be/02aEnqp-xE0[/youtube]

Gebruikte materialen van deze pagina:

WH-December[youtube]https://youtu.be/UEmrKda3RF4[/youtube]

Gebruikte materialen van deze pagina:

WH-onadventure[youtube]https://youtu.be/urnRvcLQOpY[/youtube]

Gebruikte materialen van deze pagina:

WH-route66[youtube]https://youtu.be/s64MygTdfco[/youtube]

Gebruikte materialen van deze pagina:

WH-presentunderthetree[youtube]https://youtu.be/DMGfHTAtEd4[/youtube]

Gebruikte materialen van deze pagina:

WH-happyholidays[youtube]https://youtu.be/_WtSMxMKU28[/youtube]

Gebruikte materialen van deze pagina:

WH-holidayspirit

O o Ik kan zowaar de process video van deze pagina niet vinden. Dat wordt een speurtochtje op mijn computer doen om te zien of ik deze nog ergens heb liggen. Deze pagina is gemaakt aan de hand van een schets.

WH-kerstvoorbereidingen

Van deze pagina is geen process video, tenzij je mijn Mixed Media 101 online workshop volgt. Ik heb deze pagina gemaakt terwijl we in Amerika waren voor deze workshop. Helaas kan ik hem dus niet delen met jullie. Jammer, want ik vindt het echt een hele leuke pagina geworden. 🙂

Mochten jullie nog vragen, comments, opmerkingen enzovoorts hebben, ik vind het leuk om van jullie te horen!

Liefs Martine

De Minc en Art Screen Ink, werkt dat samen?

Art Screen Ink en MincIn deze video probeer ik uit of de Art Screen Ink die Heidi Swapp op dit moment voert in haar mixed-media lijn en de Minc een goede combinatie zijn. Ik vroeg me dat vooral af omdat Heidi Swapp tijdens de CHA onthulde te komen met Minc mediums, waaronder inkt, verf en een spray. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar stiekem ben ik heel erg benieuwd of het een volledig nieuw product is, of dat het gaat om de inkt die we nu ook allemaal gebruiken, maar dan in een Minc-jasje.

Minc Medium of Art Screen Ink?

Dat het nieuwe product van Heidi Swapp goed zal werken, daar twijfel ik niet aan, maar werkt het nu ook al (dus zonder Minc-logo en bijbehorend prijskaartje), dat is wat ik graag wil weten. Het antwoord? Dat zie je in de video!

Het medium (en de bijbehorende stencils) zijn o.a te koop bij Scrapdelight.

Wil je meer zien over deze en andere nieuwe Minc-mediums, bekijk dan eens het filmpje hieronder. Ik heb dit filmpje gemaakt tijdens de CHA 2016 in Anaheim. Heidi Swapp heeft mij daar een fantastische rondleiding gegeven door haar booth, en daar werd ik op z’n zachtst gezegd heel hebberig van. Nieuwsgierig wat er allemaal aan zit te komen in maart? Kijk maar mee: