De kerstlijnen van 2016

0
159
Nu de scholen weer begonnen zijn, wordt het tijd om langzaam over mijn kerstalbum na te gaan denken. Maar oei wat zijn er al veel verschillende lijnen uit zeg! Ik vermoed dat er uiteindelijk ook nog wat last minute kerstlijnen uit gaan komen, maar het is fijn om al wat overzicht te krijgen in de toch al wat lange lijst met kerstlijnen. Ik heb ze onderverdeeld in kleurstellingen. In eerste instantie had ik ze onderverdeel in stijlen, maar wat ik klassiek vind, vind de andere misschien trendy 🙂

We beginnen met de echte klassieker rood/wit/groen. Niet heel veel lijnen beperken zich tot deze drie kleuren. Ik heb er twee gevonden. (Klik op de dikgedrukte titel om naar het volledige overzicht te gaan van die lijn)

Echo Park I love Christmas.

Een echte klassieker in de kleuren rood en groen. Toch oogt deze lijn lekker fris door de toevoeging van wit en trendy door het houtprintje. Ook is er matching foil cardstock

Authentique Retro Christmas.

De naam en het merk staan eigenlijk al voor de stijl van deze lijn. Toch oogt de lijn erg fris en mooi!

Schermafbeelding 2016-08-29 om 11.10.33

Daarnaast zijn er nog wat lijnen die ook licht en of donker blauw in hun klassiekers hebben opgenomen.

Echo Park Deck the Halls.

Deze zou passen in de vintage afdeling, mede door het gebruik van de traditionele printjes en het lichtbruin. Echter het frisse rood en groen, maakt dat ik deze lijn onder Klassiek gegooid heb

Simple Stories Classic Christmas.

Een frisse klassieke lijn van het populaire merk Simple Stories. mooi groen is niet lelijk hier! Deze lijn is weer zeer uitgebreid en zelfs met losse nummers voor je December Daily. 

 

En dan de versie’s waar roze in de lijn zit, het groen wat zachter wordt gemaakt en het geheel allemaal wat liever, schattiger en lichter is.

Doodlebug Here comes Santaclaus.

Uiteraard hoort de lijn van Doodlebug in de trendy categorie. Net als Bella BLVD heeft Doodlebug altijd zijn eigen kleuren en eigentijdse prints. Ook ditmaal stelt Doodlebug ons niet teleur.

My Minds Eye SugarPlum.

De eerste in de categorie trendy. Ik weet niet of ik het echt trendy moet noemen, of zachte kleurtjes. Het is al een paar jaar een trend om naast de traditionele rood en groen ook met zachtere kleurtjes als mint, roze en blauw te komen. SugarPlum is zo een lijn. Een hele lieve lijn dat dan weer wel 🙂

Schermafbeelding 2016-08-29 om 11.00.57

Bella Blvd Holly Jolly Christmas.

Een absolute trend lijn. In de frisse kleuren van BellaBLVD is er weinig traditioneels aan deze lijn en toch typisch kerst!

Schermafbeelding 2016-08-29 om 11.06.09

Simple Stories Mistletoe Kisses.

Ook Simple Stories heeft een roze variant van hun kerstlijn. Niet zo uitgebreid als de Classic Christmas lijn, maar voldoende papier en embellishments om je kerstdagen mee te scrappen.

Kaisercraft Christmas Wishes.

Een mooie zachte lijn met andere kleuren dan normaal. Misschien zou hij in Trendy thuis horen, maar de afbeeldingen en patronen zorgen voor een vintage uitstraling.

Crate paper Snow&Cocoa.

Crate paper heeft even op zich laten wachten met de nieuwe release. In filmpjes hadden we het een en ander wel al gezien, maar het was nog niet terug te vinden op hun blog. Gelukkig nu wel.. en wat is ie mooi!! Net even een ander tintje groen en roze en mooie zwarte letters. Ik heb misschien wel mijn favoriet gevonden!

Naast alle zoetigheden en roze is er ook een nieuwe stoere, warme trend. Mooie hout nerfen gecombineerd met plaids, ruitjes en zwart. Ik vind het een hele verfrissende look en zeer geschikt voor mijn mannenhuis.

Carta Bella Christmas Delivery.

Nog een klassieker, maar door de toevoeging van zwart en een plaid print is dit een stoere mannelijke kerstlijn. 

My Minds Eye Comfort&Joy.

Deze warme vintage achtige lijn is eigenlijk heel trendy met de plaid printjes 🙂 Een zeer mooie voor de koude winterdagen.

Schermafbeelding 2016-08-29 om 11.09.16

 

En dan nog de kerstlijnen met bruintinten. Bijna net zo klassiek als de rood/groen/wit combinatie. De een wat meer vintage dan de ander.

Graphic 45 St Nicholas.

Nog een merk wat bekent staat om zijn vintage en klassieke collectie’s. Met St Nicholas collectie doen ze hun naam ook eer aan.

Photoplay Holiday Cheer.

Een mooie rustige lijn met wit, lichtbruin, rood en groen tinten en mooie klassieke ornamenten.

Maar liefst 14 lijnen heb ik voor jullie verzameld! Ik twijfel nog erg tussen de Snow&Cocoa van Crate paper en Comfort&Joy van My Minds Eye… of misschien wel Christmas Delivery van Echo Park… En terwijl ik dit typ en langer naar het plaatje van Photoplay kijk hoe leuker in hem vind! Welke vinden jullie leuk? Gaan jullie een December album maken? Of een feestdagen album? Of gewoon in je regulieren jaaralbums? Ik hoor het graag!

Liefs logomartine