Distress Workshop Online: Les 5: Packaging techniek

0
160

les 5: packaging techniek

packaging-littleone Met de techniek van les #4 krijg je hele mooie achtergronden, maar soms is het een beetje lastig om je hele papier op de juiste plek in de inkt te krijgen. Zeker als je maar een klein stukje van je project wil voorzien van een kleurtje. Hiervoor is de packaging techniek een leuke oplossing. We gaan hiermee de techniek omdraaien. In plaats van dat je je papier in de inkt drukt, druk je de inkt nu in het papier. Nu kun je denken.. uhm, maar wat maakt dat voor verschil dan? Vrij veel.

Buiten dat je kunt zien waar je inkt komt, en dat je dit een beetje kunt manipuleren is de kleur ook veel meer verzadigd. Je brengt het meer geconcentreerd aan dan dat het via je craftsheet aangebracht wordt. Tevens kun je meer spelen met de hoeveelheid water en wat dat voor effecten geeft.

Wat heb je nodig:

Je hebt voor deze techniek de volgende materialen nodig

  • Papier om op te werken
  • Distress inkten
  • Flesje met spuitwater of penseel met water
  • Een plastic verpakking van bv een stencil, stickervel of stempelset. Een ziplock zakje werkt ook wel.
  • Heattool (optioneel, maar dan moet je wel over geduld beschikken)

Hoe werkt het:

packagingJe brengt met je inktblokje inkt aan direct op je plastic verpakking. Vervolgens voorzie je deze inkt van water. Hoe meer water je toevoegt, hoe groter en lichter je achtergrond wordt. Weinig water (of geen zelfs) zorgt voor kleine gespikkelde afdrukken die hoog in pigment zijn. Doordat je kunt spelen met de hoeveelheden water, zijn ook de papiertjes die wat gevoeliger zijn voor vocht geschikt voor deze techniek.

Nadat je water heb toegevoegd aan je inkt op je verpakking, vouw je deze even dubbel zodat alle inkt zich goed kan mengen met het water. Vervolgens keer je je verpakking om boven je papier. Er zal een of meerdere grote druppels vanaf vallen, hierom start ik altijd in het midden van waar ik mijn inkt wil hebben. druk en smeer de inkt uit op plekken waar ik het wil hebben. Je gebruikt je verpakking eigenlijk als een stempel. Na het drogen van de inkt, kun je meerdere lagen toepassen en spelen met de kleuren zoals hier in dit voorbeeld en in het filmpje.