Distress Workshop Online: Les 8: Stempelen

0
160

IMG_4286Les #8 Stempel Technieken

Naast gewoon stempelen met inkt, zijn er ook een paar extra techniekjes die zich goed laten lenen voor het werken met Distress inkten. In Les 7 behandel ik het onderwerp embossing poeder.

Stempelen met Distress ink.

Distress inkt zelf is een goeie inkt om ook mee te stempelen. Je moet er echter geen hele scherpe afdrukken mee verwachten. Verassend genoeg stempelen rubber stempels wel strakker dan clear stamps. Clear stamps die al wat ouder zijn en voorzien zijn van wat archival inkt stempelen ook al iets beter dan clear stempels die nog niet eerder gebruikt zijn. Heeft het niet schoonmaken van je stempels toch nog een voordeeltje :)) Je dept de inkt op de stempel, en deze kun je vervolgens afdrukken.

Stempelen met water

In eerdere lessen heb ik al vermeld hoe water kleur weer weghaalt. Dit deden we vooral met spetters, maar dit kan ook veel preciezer. Je kunt hiervoor stempels gebruiken. We gaan dus stempelen met water. Je spray’t wat water op je stempel. Hierna druk je de stempel op je bewerkte ondergrond. Deze hou je daar een seconde of 10 (of korter of langer, afhankelijk van het effect dat je hebben wilt) Vervolgens haal je de stempel weg en dep je het water meteen weg. Wacht je hier langer mee, dan loopt het water uit en krijg je een minder scherpe afdruk.

IMG_4268Stempels inkleuren

Doordat je distress ink als watercolor kunt gebruiken, is het een perfect medium om te gebruiken om te kleuren. Stempel met een watervaste inkt zoals Archival Inkt en je kunt meteen aan de slag. Je kunt hiervoor meteen op wit papier stempelen, maar ook op een gekleurde achtergrond. Ook kun je voor deze techniek met embossingpoeder werken. Hierdoor is het heel makkelijk om binnen de lijntjes te kleuren met distress inkten.