Distress Workshop Online: Les 14: Wood veneer kleuren

0
133

IMG_4728Met deze les wil ik laten zien dat er meer ondergronden dan enkel papier zijn die je kunt kleuren met distress inkten. Zolang de ondergrond poreus is, kun je deze kleuren. Dit houdt in dat de inkt in de ondergrond trekt. Producten zoals glanzend papier, glas, plastic etc zijn lastiger (niet onmogelijk) te kleuren omdat het product hier op niet goed, of zelfs helemaal niet droogt.
Een van mijn favoriete producten om te kleuren met distress inkten is wood veneer. Dit zijn dunne houten figuurtjes of teksten. Doordat hout een poreus product is, pakt het de inkt goed.

Wat heb je nodig:
  • wood veneer embellishments
  • distress inkten
  • blending foam
Hoe ga je aan de slag

IMG_4727Je neemt je wood veneers die je wilt kleuren en leg deze op een craftsheet of ondergrond wat vies mag worden. Vervolgens ga je met je blending tool over je wood veneer heen en je bent klaar. Zo simpel is het. Nu heb ik mijn voorbeelden in de video iets ingewikkelder gemaakt door met meerdere kleuren te werken. Herfstblaadjes zijn daar perfect voor. Toch zijn er wel een paar kleine dingetjes waar je rekening mee moet houden.

Hou rekening met de kleur van het woodveneer. Je zult een eventuele houtnerf of vlek door je inkt heen zien, omdat je inkt transparant is. Ook zullen je kleuren er anders uit zien dan dat je ze direct op wit papier aanbrengt. Als je precies dat kleurtje blauw bijvoorbeeld wilt hebben, moet je er wel echt rekening mee houden dat er een gelige of bruinige ondertoon in zal zitten afhankelijk van de kleur van je woodveneer.

Hou ook rekening met de droogtijd. Ondanks dat het wood veneer poreus is, kan het zijn dat het iets langer duurt voordat de inkt helemaal droog is. Je wilt geen vlekken op je werk of hoes hebben omdat je te ongeduldig was met het laten drogen. Je kunt eventueel je gekleurde wood veneer door de clear embossingpoeder halen en dit smelten waardoor je een glanzend laagje over je wood veneer krijgt. Deze is na afkoelen direct droog.

Dit is een techniek voor vieze vingers. Vindt je dit vervelend gebruik dan een pincet of een afdekpapiertje om je woodveneer vast te houden.