Distress Workshop Online: Les 15: Process video ‘Blessings’

0
164

IMG_4746Deze week heb ik een Mixed Media scrapbookpagina voor jullie gemaakt. Dit soort pagina’s vind ik heel mooi om naar te kijken, maar ze intimideerde mij ook altijd een beetje. Het is moeilijk te zien hoe ze gemaakt zijn, wat er allemaal gebruikt is en vooral ook hoe het gebruikt is. Daarom heb ik deze pagina voor jullie gemaakt met process video. Ook als je geen scrapbooker bent maar enkel een kaarten maker of pocket page scrapbooker, deze technieken zijn overal op toe te passen. Door het formaat is een scrapvel (12×12 inch) wat makkelijker om mee te werken.

Wat heb ik gebruikt
 • Distress inkt (Peacock Feathers, Mustard Seed, Cracked Pistachio, Spiced Marmelade)
 • stencils (blaadjes (eigen ontwerp) en een houtnerf (Prima Marketing)
 • gesso (Action) en light modeling paste (Liquitex)
 • wit cardstock (2x)
 • scrapbookpapier, ephemera en stickers (Flea Market van Doodlebug Design)
 • hexagon pons (Fiskars)
 • paletmes en craftsheet
 • zwarte pen (Copic multiliner)
 • stempels (roller stamp van Dear Lizzy, Ruitjes stempel Hero Arts)
 • heattool
 • woodveneer blaadjes
 • Scotch quick dry adhesive en foamdots
 • Archival Inkt
 • naaigaren
Wat heb ik gedaan

IMG_4745kopieIk ben gestart met ondergrondjes maken met een blaadjes stencil. Hoe dit precies in zijn werk gaat kun je terug vinden in les #13 van deze workshop. Deze ondergronden heb ik uitgeponst met een hexagon pons.

De ondergrond van mijn pagina wordt een wit vel cardstock. Om ervoor te zorgen dat niet alle inkten rechtstreeks mijn papier in trekken voorzie ik mijn cardstock van witte gesso. Ik breng het aan met een paletmes, hiermee krijg je al een beetje een textuur op je ondergrond. Als de gesso droog is ga ik modelingpaste aanbrengen door een stencil. Voordat ik de modelingpaste aanbreng, kleur ik deze eerst met Cracked Pistachio. Dit geeft een zacht gekleurd effect op mijn ondergrond. Om een mooi twee kleuren effect te krijgen kleur ik nog wat modeling paste met Peacock Feathers en breng ik deze aan door het stencil zonder deze eerst te verplaatsen.

Als de modelingpaste aan het drogen is, ga ik mijn foto voorzien van wat laagjes papier. Hiervoor gebruik ik papiertjes uit de Flea Market collectie van Doodlebug. Dit noemt men je foto matten.

de modeling paste ga ik nu voorzien van watercolor. Dit doe ik door distress ink op een craftsheet aan te brengen en te voorzien van water. Vervolgens voorzie ik mijn papier ook van water. De inkt ga ik nu aanbrengen op mijn papier. Ik voeg nog extra water toe zodat de inkt in straaltjes naar beneden gaat lopen. Ik heb mijn papier op zijn kant gehouden zodat ik een denkbeeldige driehoek maak met mijn achtergrond.

Nadat de modelingpaste en watercolor droog is ga ik nog meer textuur aanbrengen door middel van stempels. Ik  stempel woordjes in zwart en diverse kleurtjes distress ink. Ik doe hetzelfde met een ruitjes stempel. Doordat dit een hele fijne stempel is drukt hij voornamelijk af op de plek waar de modelingpaste zit en niet op de ondergrond. Hierdoor krijgt je modelingpaste een patroontje.

TIP: Breng gesso aan op de achterkant van je papier. Hierdoor trekt je papier weer recht.

Nu de achtergrond klaar is, plaats ik de foto en de uitgeponste hexagons op de ondergrond. Gebruik hiervoor een vloeibare lijm. Voor extra dimensie gebruik ik ook foamdots onder de hexagons en dubbele foamdots onder mijn foto mat gebruikt. Onder de foto breng ik nog wat garen aan. Hierna heb ik de pagina versierd met wat embellishements, woodveneers en een penlijntje.