Distress Workshop Online #16: Process video ‘Oliebollen bakken

0
169

Voor deze les heb ik een process video gemaakt met daarin verschillende technieken.

Wat heb ik gebruikt voor deze pagina
  • Papier en vellum (My Minds Eye Christmas on Market Street, rest papier uit voorraad)
  • Distress Ink (Abonded Coral, Evergreen Bough, Pumic Stone)
  • Doilly (Flying Tiger)
  • Heattool
  • Embossingpoeder (Zing)
  • Stempels (Neat&Tangled)
  • Versamark ink of embossing ink
Hoe ga je aan de slag

Schermafbeelding 2016-10-19 om 22.52.32Ik ben begonnen met het bovenste kaartje van mijn hoes. Dit is een hoes voor een 8,5×11″ album. Dit is een vrij grote kaart van ongeveer 8,5 x 5,5 inch. De achtergrond ga ik kleuren met de watercolor achtergrond techniek (Les #4). Daarna gebruik ik de Doilly als stencil (Les #3). Het papier voorzie ik daarna van nog meer inkt door midel van de blendingtool (Les #2).

Hierna ga ik Embossingpoeder aanbrengen met Versamark inkt (Les 7#). Ook op de plekken waar mijn Distress Ink nog niet droog was, pakt de embossingpoeder wat een mooi resultaat geeft met veel textuur.

Schermafbeelding 2016-10-19 om 22.52.11De foto voorzie ik van een fotomat van een zwart kaartje, een transparant, stukje doilly en rood papier. Dit plaats ik met foamtape op mijn kaartje. Hierna ga ik aan de slag met wat embellishments maken die passen bij het bovenste kaartje. Ik pas dezelfde technieken toe op een stukje rest papier. Hiervan pons ik wat embellishments uit (Les #9) en vul ik letters op die uit een kaartje gestanst zijn.

De achtergrond van de fotomat op het derde kaartje maak ik passend bij de rest door hier dezelfde inkten op de achtergrond te blenden.