Online Workshop Distress #17: Inspiratie

0
129

Technieken leer je niet vanzelf, ideeen komen ook niet vanzelf. Hiervoor moet je inspiratie opdoen. Een paar van mijn favoriete plekken om inspiratie op te doen zijn YouTube, Facebook en Pinterest. Het helpt natuurlijk ontzettend als je specifiek op zoek bent naar een bepaald thema of techniek, maar soms komt inspiratie uit een onverwachte hoek. Nu komt jullie inspiratie vooral ook van mijn YouTube kanaal en posts op Facebook en natuurlijk van deze workshop 🙂

Fabrikanten

De beste plekken om producten te leren is bij de fabrikanten zelf. Dat is waarom de grote shows er zijn zoals de CHA, Paperworld, Stitches en Kreavak. Maar omdat die shows vooral voor winkeliers, docenten en designers zijn, hebben ook de merken hun weg gevonden naar Social Media. Mijn favoriete fabrikanten voor Distress Ink technieken zijn de volgende. (Klik op de naam van de fabrikant voor de link)

Lawn Fawn: Misschien zou je denken dat ik als eerste Ranger zou noemen, maar niets is minder waar. Een kaartenmaak merk is mijn favoriet. Vooral omdat hun designs en ontwerpen mij heel erg aanspreken en ze simpele technieken gebruiken. Vooral het blenden van achtergronden is bij dit merk geen onbekende. Ondanks dat ze kaarten maken, zijn de designs vaak ook goed te vertalen naar Pocket Page kaarten. Dit is een van mijn favorieten. Wat zo leuk is aan deze kaart is dat ze weer een (voor mij) hele nieuwe techniek gebruikt die ik zeker eens ga toepassen.

Ranger: Dit merk is natuurlijk de fabrikant van Distress Ink, dus zul je veel informatie vinden over producten. Helaas hebben ze geen groot design team, maar andere namen als Tim die eigen productie lijnen hebben, gebruiken veel van elkaars producten, waaronder dus Distress ink. Een van de producten in de Distress lijn, is de Micro Glaze of Distress Glaze (Beide producten zijn hetzelfde, Het ene product is van JudiKins, andere van Ranger, maar worden beide door JudiKins gefabriceerd). Dit is het enige product wat je kunt gebruiken op je werk met Distress Ink zonder dat het uitsmeert en waar je nog verder op kunt werken.

Designers

Kristina Werner: Het is misschien geen verrassing, maar Kristina daar ben ik toch ook een groot fan van. Toen ik 7 a 8 jaar geleden doodziek op bed lag met een dubbele longontsteking kwam ik een video van haar tegen op YouTube. Ik kreeg daar zo veel inspiratie van, en heb zo ontzettend veel geleerd van haar video’s dat ik sindsdien geen video gemist heb en ze regelmatig ook terug kijk! Zij werkt veel met Distress Ink en een van haar favoriete technieken is ‘no line coloring’ Deze techniek heb ik getracht in de workshop te behandelen, maar al mijn voorbeelden zijn niet door mijn keuring gekomen. Dus wees gerust, het is een pittige techniek, tenzij je goed kunt kleuren. Ooit ga ik het leren, maar het is vooral heel erg leuk om naar te kijken. Deze video voor Simon Say’s Stamp daar legt ze de techniek heel goed in uit.

Tim Holtz: Tim hoort natuurlijk in het rijtje thuis. De ontwerper van de succesvolle Distress lijn bij Ranger. Als je iets wilt weten over een product wat van zijn hand is, dan is daar een video over op zijn kanaal. Onderstaande video is een hele leuke techniek! Het inkleuren van foto’s. Ik weet alleen niet of de nibs die Tim hiervoor gebruikt nog verkrijgbaar zijn (de pen heb ik nooit gezien in de winkels) maar ik vermoed dat je eventueel een blendingpen ook hiervoor kunt gebruiken. Ik heb op deze manier wel eens oude zwart/wit foto’s van mijn oma gekopieerd en ingekleurd. (helaas geen foto van).

Marjie Kemper: Een designer die vooral Mixed Media doet en artjournals maakt. Door haar ben ik mij weer gaan verdiepen in Distress inkten. Afgelopen Januari gaf zij een Make and Take op de CHA (Een miniworkshopje wat binnen 10 minuten klaar is) met distress inkten en stencils. Ineens zag ik het licht, en werdt ik stiekem weer een beetje verliefd op dit medium. Dus dankzij Marjie is deze workshop ontstaan! Deze blogpost is een hele leuke over Distress inkten. 

Google

Verder is Google je allergrootste vriend hier. Ga er een avondje voor zitten en tip voor de gein eens in ‘Distress ink…. Google vult de rest voor je aan en klik op afbeeldingen. Als je iets ziet wat je leuk vindt klik je erop. Op deze manier vindt ik onwijs leuke tutorials, technieken en heel veel inspiratie. Ik moet er wel bij zeggen dat ik vaak inspiratie en technieken bij leer, anders dan mijn zoekopdracht is… maar dat is misschien ook wel juist het leuke van het Wereld Wijde Web.

Heb je nu een echt leuke techniek, tutorial of link gevonden. Post hem in de Facebook groep. Op die manier leren en inspireren we met en door elkaar!