Embellishment les #2 extra’s

0
110

detail-3Naast gekochte embellishments is het ook heel handig om wat tools en materialen te hebben om zelf embellishments te maken of aan te passen. Hieronder benoem ik een paar van deze tools en waarom ik vindt dat ze handig zijn. Ik ga er niet teveel theorie over uit leggen, dat zou een eigen workshop op zich zijn. (ok en ook wel gaat worden in de toekomst :))

Ponsen

Ik denk dat iedereen inmiddels wel een beetje weet dat mijn meest gebruikte scrapbookproduct een pons is. Welke pons dat is hangt een beetje van mijn bui af, maar 9 van de 10 keer is dit wel mijn oude vertrouwde bannerpons oftwel de 2 pointed flag punch van EK succes. Ik denk dat er maar weinig pagina’s in mijn album zijn waar deze pons niet in gebruikt is. Het voordeel van deze pons is dat je er ook langere banners en chevron pijltjes mee kunt maken. Daarnaast is een goeie aanvulling bij deze pons een cirkel pons (de 1″ cirkelpons is mijn favoriet) met daarbij mini ponsjes met sterretjes en hartjes. Op dit moment is de grote starburst pons, de veertjes pons en de label pons ook favoriet.

Stanzen

Iets wat ikzelf steeds meer ga gebruiken zijn mijn stanzen. Niet alleen omdat de stansjes steeds voordeliger worden, maar ook door de Diamond Press. De Diamond Press is een mini stans aparaatje, die naast mijn ponsen op mijn bureau staat. Hierdoor pak ik hem vele malen sneller dan bijvoorbeeld de Big Shot. Nu zal deze nooit de plaats in nemen van de Big Shot, maar het helpt wel in het vaker gebruiken en daardoor meer variatie hebben in vormen voor embellishments.

Stempels

Stempels gebruik ik niet alleen als onderdeel van de embellishment clusters maar ook om embellishments mee te maken en om bestaande embellishments aan te passen door er bijvoorbeeld een woordje, symbooltje of achtergrondje op aan te brengen. Zonder Inkt zijn deze stempels nergens, dus ook dat hoort bij dit kopje. Ben je een starter en heb je nog niets liggen. Koop een goeie zwarte watervaste inkt. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Archival ink van Ranger in de kleur Jet Black.

Video

In deze video vertel ik en laat ik vooral een paar van mijn favoriete tools zien.

Vragen kunnen je altijd stellen via mijn¬†facebookgroep, mijn pagina of via de mail naar [email protected]

logomartine