Embellishment les #3 Theorie

0
144

In deze les wil ik graag mijn geheim achter mijn embellishment clusters uitleggen. Al mijn clusters zitten namelijk hetzelfde in elkaar. Hier zijn mijn ‘regels’ op het gebied van de clusters

1 L vorm

Schermafbeelding 2016-11-02 om 21.44.38Al mijn clusters (ok bijna allemaal) voor pocket pages hebben een L vorm. Dit kan op zijn kop zijn, gespiegeld zijn, maar alles heeft iets in de hoogte en iets in de lengte. Dat is ook 1 van de redenen waarom ik zo een fan ben van bijvoorbeeld de veertjes pons en banner pons. Beide ponsen zijn langwerpig waarmee ik zowel staand als liggend mijn clusters kan verlengen. De hoek van de L kan eventueel (het liefst eigenlijk) opgevuld worden met embellishments. Zolang ze binnen de L blijven zit je goed!

2 Grenzen

detail-2Zorg ervoor dat al je embellishments aan elkaar grenzen of zelfs (en misschien wel liever nog) elkaar overlappen. Hierdoor wordt alles een eenheid, een cluster. Als je dan ook nog rekening houdt met lelijke of harde lijnen en open gaten dan kunnen je clusters niet meer misgaan

3 Hoeveelheid

Maak op een pocket pages meerdere clusters. Dit kunnen er ongeveer drie zijn. Verdeel deze clusters over je pagina in een driehoek. Op die manier oogt het rustig en worden je ogen rond de hele pagina geleid. Plaats je al je embellishments aan 1 kant van de pagina, dan zal het onrustig worden en zwaar aan een kant en te licht aan de andere kant. Ook hoeven niet alle clusters even groot te zijn voor deze driehoek. Voorkom dat elk kaartje voorzien is van een cluster. Dit zal dan weer onrustig gaan ogen. Je kunt wel alle kaartjes of foto’s versieren op zich, maar beperk het vele embellishen tot een paar clusters.

4 vorm en kleur

Herhaling is belangerijk in vorm en kleur om de rust op een pagina te behalen. Voeg je rood toe aan 1 cluster, laat deze kleur dan ook terug komen in de andere clusters. Hetzelfde geldt voor vormen. Heb je in 1 cluster een sterretje gebruikt, gebruik dan niet in de volgende een wolk en in weer een volgende hartje. Dit zorgt weer voor onrust op je pagina. Overigens hoeven deze sterren niet hetzelfde te zijn als de eerste ster. Uiteraard kunnen er ook wolken en hartjes gebruikt worden, mits deze dus ook terug komen in de andere clusters. De herhaling geldt ook voor producten als woodveneers en enamel dots. Dit is 1 van de redenen waarom ik graag aan de hele pagina tegelijk werk ipv kaartje voor kaartje.

5 Variatie

Schermafbeelding 2016-11-02 om 21.45.21Wissel producten, designs en cardstock af in je clusters. Hiermee krijg je een mooier geheel. Heb je bijvoorbeeld enkel cardstock tot je beschikking kun je deze voorzien van patroontjes met stempels of met een pen.

Video

Ik heb ook de theorie uitgelegd in een video.

Vragen kunnen je altijd stellen via mijn facebookgroep, mijn pagina of via de mail naar [email protected]

logomartine