Embellishments les #1introductie

0
195

detail-1Welkom bij de eerste les van deze mini workshop Embellishment Clusters maken. Deze workshop bestaat uit een paar lessen theorie en uitleg en een paar process video’s waarin ik de theorie in praktijk breng.

Embellishments

Embellishments oftewel versieringen of decoratie, zijn bedoelt om daarmee je scrapbookpagina’s of pocketpages (of kaarten of art-journals of planners enzovoorts) mee te versieren. Het is dan handig om te weten wat voor embellishments er allemaal verkrijgbaar zijn. Ik heb een video voor jullie gemaakt met een korte uitleg over mijn meest gebruikte embellishments. Ook vertel ik wat handig is om aan te schaffen of waar je op kunt letten bij aanschaf.

Diversiteit

Wat heel fijn is om te hebben in je embellishments clusters zijn verschillende materialen. Vooral in dikte kun je mooi spelen. Voor PocketPages wil je het graag vaak wat dunner houden. Te dikke clusters passen anders niet in de pockets, of ze gaan bol staan. Met scrapbookpagina’s, minialbums en kaarten kun je vaak wel wat dikkere materialen gebruiken. Hieronder een lijstje met voorbeelden van embellishments, dit zijn absoluut niet alle mogelijke embellishments, maar mijn meest gebruikte.

Denk bij dunne materialen aan

 • papier en clear stickers
 • washitape
 • transparanten
 • accentpapier zoals bijvoorbeeld glitter papier
 • papier
 • ephemera of die-cuts
 • draad zoals naaigaren
 • rub-ons

Materialen die iets meer dimensie hebben

 • Puffy stickers
 • paperclips
 • enamel dots
 • burlap accentpaper
 • dun chipboard
 • borduurgaren of twine
 • brads

Dikkere materialen

 • Chipboard
 • kurk
 • woodveneer
 • bloemen
 • wol

Kijk eens rond in je voorraad naar wat jouw favoriete embellishments zijn. sorteer ze eens op materiaal soort in plaats van op thema of kleur, of juist andersom. Als je ze al op materiaal soort had, sorteer ze dan eens op thema of kleur. Juist om er weer eens doorheen te gaan, om te kijken wat je al in huis heb, en wat je misschien nog kunt aanschaffen. Ik her-ontdek vaak de leukste spulletjes door het simpelweg even anders op te bergen.

Vragen kunnen je altijd stellen via mijn facebookgroep, mijn pagina of via de mail naar [email protected]

Tot ziens in les #2

logomartine