Embellishments Les #6 Scrapbook ‘So Cute’

0
193

IMG_5121kopieNiet alleen op pocket pages gebruik je embellishments, ook op scrapbookpagina’ s maak ik gebruik van embellishment clusters. Doordat je pagina niet opgedeeld is in vakjes is het soms wat lastiger om een juiste indeling te vinden. Hieronder wat tips voor het decoreren van je scrapbookpagina’s

Indeling

Ondanks dat je pagina niet uit vakjes bestaat is het goed om wel in vakjes te denken. Net als dat je een foto maakt kun je rekening houden met je compositie. Ook hier laat ik 3 clusters terug komen, bij voorkeur ook in een driehoek. Dit is rustiger voor je ogen en leiden je ogen over de hele pagina.

Grote

De grote van de clusters kunnen vele malen groter zijn dan de clusters van een pocket page. Waar je bij een pocket page beperkt bent aan je 4×6 heb je nu een heel vel tot je beschikking. Om te voorkomen dat je pagina of overspoeld wordt met embellishments of iets te kaal wordt werk ik graag met een basislaag voor mijn clusters. Dit is vaak een stuk paper wat vanuit een foto steekt of een strook over de hele lengte. Mijn twee hoofd embellishment clusters blijven binnen in dit gebied. Een derde minicluster zit vaak in een driehoek vorm aan de buitenrand van de pagina. In dit mini clustertjes laat ik alle elementjes en kleurtjes van de hoofd clusters terug komen, maar dan in het klein.

Titel

De titel van een scrapbook pagina is vaak een onderdeel van een cluster. houdt hier rekening mee als je je clusters aan het maken bent.

Video

Deze scrapbookpagina is een aangrenzende pagina voor de pocketpage die in Les #5 gemaakt is.

Vragen kunnen je altijd stellen via mijn¬†facebookgroep, mijn pagina of via de mail naar [email protected]

logomartine