Sinterklaas Les #1 kit maken

0
181

Les #1 kit samenstellen

Sinterklaas is zo een typisch Nederlands feest dat er maar weinig scrapbook lijnen zijn rond dit thema. Toch is de goede man vaak langer in het land dan dat de kerstboom in de woonkamers staat. Gelukkig komen er steeds meer Nederlandse merken en dus ook steeds meer Sinterklaas gerelateerde producten. Toch blijft het een uitdaging.

Voor deze workshop had ik verschillende pagina’s in mijn gedachten. Zodoende wilde ik een werk kit gaan maken wat zou matchen aan mijn pagina’s, het vijftwaalf gevoel zou geven en waardoor ik snel en effectief aan de slag kon gaan.

Deze kit heb ik gemaakt met bestaande scrapbook papieren en materialen zonder thema en aangevuld met thema spulletjes die ik bijvoorbeeld bij de Hema, Action of KreaDoe heb gekocht.

Sfeer

CBCD58004_Christmas_Plaid CBCD58026_Delivery_CmasPlaid_Tape ILW115002_Bundled_Up ILW115009_Chilly_Day

Sfeer en gevoel is voor mij heel belangrijk bij het uitzoeken van materialen. Dat maakt het ook meteen heel erg moeilijk om voor andere personen een kit samen te stellen. Als jij niet het juiste gevoel krijgt bij een bepaalde kit, dan zullen de eindresultaten ook niet werken voor je. Schrijf voor jezelf wat dingen op waar je als eerste aan denkt als je aan sinterklaas denkt. Voor mij is dat, gezelligheid, feest, cadeautjes, lekkernijen, warme chocomel en buiten koud en guur. Daarna bedenk ik welke kleuren en patronen ik link hieraan. Dat is op dit moment goud, rood, wit, en bruin.  Ik ben online gaan kijken naar papiertjes die voldeden aan deze ‘eisen’ voor mijn kit.

Ik kwam uit bij de volgende lijnen

Van deze lijnen heb ik voornamelijk gekeken naar de patronen en kleuren. Overal waar te duidelijk kerst of herfst op stond heb ik over geslagen.

stanzenDaarnaast heb ik gekeken naar vormen. Ik heb voornamelijk sterren als embellishments gebruikt. Ik heb hiervan stansen en ponsen gebruikt en gekochte wood veneers. De sterren zijn super leuk om uit verschillende soorten materialen te ponsen zoals burlap, kurk en metallic folie. Ook heb ik veel stencils met sterren. Deze zijn natuurlijk een mooie aanvulling op de kit.

Naast vormen heb ik besloten om goud toe te voegen aan mijn kit. Dit heb ik gedaan in de vorm van glitter glimmer paste van Nuvo en door goud glitter papier toe te voegen.

Naast materialen uit scrapbook winkels heb ik stempels, lintjes en inpak papier gevonden in verschillende winkels. Dit zijn voornamelijk huishoudwinkels zoals de Hema, Xenos, Action etc. Ook de boekenvoordeel en cadeau winkels verkopen steeds vaker kleine leuke sinterklaas producten. Mijn enige regel is dat het redelijk plat moet zijn. Alhoewel leuke (sleutel)hangers het ook superleuk doen als embellishments aan je album.

Ik ben benieuwd naar jullie uitwerkingen van jullie kits! Je kunt deze posten op de facebookgroep Pocketpages & Scrap NL of op social media met de #mrworkshop. uiteraard kun je hier ook terecht voor vragen, deze mogen ook onder dit bericht gepost worden of via de mail [email protected]

Liefs

logomartine