Sinterklaas Les #4 Accentkleur

0
134

intocht-3 Les #4 Accentkleur

Je hebt een kit gemaakt in een bepaalde kleurstelling en nu blijkt dat deze kleuren amper in je foto’s voorkomen. Of er is een andere kleur wat wel in elke foto tegenkomt. Hoe krijg je dan toch een geheel in al je sinterklaas foto’s?

intocht-1Voor deze workshop heb ik de foto’s per evenement gegroepeerd. Voor deze process video heb ik de intocht van 2011 genomen. Het was de eerste intocht van mijn oudste. We waren met alle familieleden op de kade bij de intocht en er zijn 100 foto’s gemaakt. Omdat dit een pagina wordt voor in Robin zijn album, heb ik vooral foto’s van hem uitgezocht. Hij had dat jaar een groen pietenmutsje op dus… op alle foto’s staat een groen pietenmutsje. De overige kleinkinderen zijn vooral meiden met vrij veel rode jassen. Daar heb ik ook twee foto’s van die ik graag wilde gebruiken. Doordat ik ook deze twee foto’s had kon ik mooi het papier van mijn kit gebruiken. Ik heb vooral veel hout, zwart en rood gebruikt. Rood is een dominante kleur, dus ondanks dat het maar in twee foto’s terug komt is het wel al een geheel. Maar nu het groen nog, hoe gaan we dat oplossen? Ik heb naast mijn kit een velletje papier uitgezocht wat redelijk dezelfde kleur was als het pietenmutsje. Hiervan heb ik wat embellishments gemaakt. Op deze manier komt het groen verdeelt over de hele pagina terug en springt het er niet uit. Had ik maar één foto met het mutsje genomen, dan had dit er teveel uitgesprongen. Heb je maar één foto die je echt heel graag wilt gebruiken, probeer hem dan eens dubbel te gebruiken, zwart wit af te drukken of maak er een scrapbook pagina van.

intochtIk heb uiteraard een process video gemaakt van deze pagina.

Gebruikte materialen

Mocht je nog vragen hebben of wil je je uitwerkingen graag laten zien. Dit kan op mijn facebook groep Pocketpages & Scrap NL, via social media onder #mrworkshop, via de mail naar [email protected] of je kunt een bericht achterlaten onder dit artikel.

Liefs

logomartine