Project 2017 Januari Les #1 De start

0
117

Welkom welkom bij de start van deze workshop! Als eerste onwijs bedankt voor het vertrouwen in mij en dat je deze workshop aangeschaft hebt. Ik hoop dat we aan het einde van 2017 met zijn allen een mooi album in de kast hebben staan waar we trots op kunnen zijn.

Start

We gaan vandaag van start met de voorbereidingen en basis uitleg voor Pocket Page scrapbooking. Ik zal in de tekst in het kort beschrijven wat Project life (oftewel pocket page scrapbooking) in houdt en vooral wat heb je ervoor nodig. Daarnaast heb ik 2 video’s opgenomen waarin ik uitgebreid vertel en laat zien wat alles is.

Als het goed is weet je al een beetje wat pocket page scrapbooking is. Het is het inschuiven van foto’s in hoesjes. Deze foto’s samen met kaartjes en papier maken je fotoalbum. Het is scrapbooking, maar dan in een versimpelde versie.. Tenminste van origine is dat šŸ™‚ Inmiddels wordt er gewoon hardcore gescrapt in miniformaat. Met Project Life is het de bedoeling dat je je leven bij gaat houden. Met de komst van mobieltjes en digitale fotografie maken we meer foto’s dan ooit. Online worden foto’s gedeeld, maar meer wordt er ook niet mee gedaan. Met Pocket Page scrappen kun je ervoor kiezen om je foto’s wekelijks (weekly), maandelijks (monthly) of per evenement vast te gaan leggen. Mijn 2017 gaat een weekly worden. Juist de mismatch van (mobiele) foto’s geeft veel weer over het drukke en chaotische leventje wat wij hebben. Het stimuleert mij om meer stil te staan bij de kleine dingen in het leven en dit vast te leggen. Het maakt het wel een uitdaging om die verzameling van foto’s tot een geheel te maken. En ik hou nou eenmaal van een beetje uitdaging šŸ™‚

Materialen

Wat heb je nodig om te starten. Heel eerlijk als je echt kijk naar hetgeen je echt echt nodig hebt, dan is dit niet zoveel. Hoezen, foto’s, kaartjes of papier, schaar en een pen. Ook een album is handig om te hebben, maar deze is niet perse in het begin noodzakelijk. (Ik heb mijn album voor 2017 nog niet aangeschaft, dit omdat er in Januari altijd nieuwe producten gelanceerd worden). Maar wat ik zo leuk vindt aan deze hobby zijn alle randartikelen die erbij komen kijken en wat voor (extra) mogelijkheden deze biedt. Mocht je helemaal nieuw zijn.. Koop niet te veel in een keer. Het kan je namelijk ook overweldigen als je teveel nieuwe materialen hebt om mee te werken.

Gereedschappen

Naast Materialen heb je ook wat gereedschappen nodig. Persoonlijk vindt ik de volgende materialen echt must haves, ik heb mijn favoriete merk erbij gezet en waar mogelijk een link naar het merk en product.

Aan de slag

Ik raad je aan om op zoek te gaan naar producten die je al in huis hebt, voordat je eventueel nieuwe spulletjes gaat kopen. Mocht je al een voorraad aan producten hebben. Kijk erdoorheen wat je leuk vindt. Snij wat papier op het formaat van de kaartjes (4×6″ of 3×4″ is het meeste standaard. Sommige hoezen gebruiken ook maten als 4×4, 3×3 of 2×2) Kijk naar de afmetingen van de hoezen die je hebt om te zien wat voor maten kaartjes je gaat gebruiken.

Voeg wat extra papier of cardstock (gekleurd papier/karton) toe als aanvulling op je kaartjes. Kijk rond voor wat stickers en embellishments. Hou het wel beperkt. Als je teveel gaat verzamelen dan raak je overweldigt en kom je er niet meer uit. Ga je nieuwe producten kopen, kijk dan naar een 1/4e core kit of valuekits van Project Life. Je kunt ook een 6×6 paperpad kopen met daarbij een stickervel bijvoorbeeld. Wat ik niet in mijn filmpje genoemd hebt, zijn alfabetstickers. Het is zeker aan te raden om wat kleine en grote letter (stickertjes) bij je papier te hebben voor het maken van titels.

Ik ben erg benieuwd wat jullie allemaal gaan verzamelen! Je kunt dit delen op de Facebook groep (als je een jaarabonnement hebt). Je kunt tevens vragen stellen op de groep. Je kunt tevens vragen stellen via de mail aan [email protected]

LiefsĀ