Stansen en Stempels Les #2 Achtergronden en Ondergronden

0
140

Voor deze les ga ik aan de slag met een achtergrond maken en laat ik het verschil zien in hoe je een stempel een volledig andere uitstraling kunt geven door een andere kleur ondergrond te gebruiken.

Ondergrond.

In mijn video heb ik de standaard witte ondergrond vervangen voor een Kraft ondergrond. Door dit te doen verander je de hele look en feel van de stempels. Mijn favoriete look is om met wit te stempelen op Kraft papier. Je kunt uiteraard met allerlei verschillende inkten en kleuren hierop stempelen. Houdt er enkel rekening mee dat dye inkten en distress inkten in het papier trekken. Het eindresultaat zal dus anders van kleur zijn dan de originele stempel kleur (dit kan ook juist heel erg mooi zijn). Stempel je met Pigment of chalk inkten dan zul je zien dat deze een stuk dekkender zijn. Wil je echt een 100% wit bijvoorbeeld hebben, dan raad ik je aan om te werken met embossing poeders. Hoe die poeders precies werken laat ik in een latere les van deze workshop zien.

Achtergrond.

Ook is het mogelijk om met je stempels een eigen achtergrond te maken. Dit kun je doen op het standaard wit, maar ook op gekleurd cardstock of zelfs patroonpapier. Voor mijn voorbeeld heb ik een klein stempeltje uit mijn stempelset genomen en deze steeds op een andere plek op mijn achtergrond afgedrukt. Daarna heb ik de gaten in het patroon opgevuld met een kleinere variant van het stempeltje. Ik heb de achtergrond gestempeld met Hero Arts Unicorn White pigment inkt. Deze inkt is dekkend en droogt langzaam. Tijdens het stempelen van de achtergrond maak ik af en toe mijn stempel schoon en droog. Dit doe ik zodat ik een scherpe afdruk blijf houden. De Hero arts witte inkt is aan de dikke kant. Soms hoopt de inkt zich op tussen de stempel in en heb je kans op vlekken. Zo tussen de 5 en 10 keer stempelen raad ik aan om hem even schoon en droog te maken.

Embellishment

Tijdens deze video maak ik ook nog wat kleine embellishments. Zeker rest papiertjes zijn hier zeer geschikt voor. Het is heel handig om dit soort kleine elementjes op voorraad te hebben. Daarnaast is het een mooie oefening om te spelen met het stansen en stempelen.

 

Ik zie graag jullie uitwerkingen terug in de Facebook groep. Mochten jullie vragen of opmerkingen hebben, ook deze zie ik graag terug op de groep of via de mail ([email protected])

 

 

Liefs