Stansen en Stempels Les #5 Partial Die-Cutting

0
114

In deze les ga ik laten zien hoe je je stansen kunt gebruiken om figuurtjes gedeeltelijk uit je papier te stansen. Op deze manier kun je flapjes, openingen, randjes, tabjes en nog veel meer aan je papier toevoegen. Je kunt deze techniek ook gebruiken om je stans bijvoorbeeld korter of langer te maken dan het origineel.

Hoe werkt het

Je stans stanst door het papier heen door de hoeveelheid druk die het krijgt als je je stans door je stansaparaat haalt. Daarom wil het wel eens helpen om een extra papiertje (ook wel shim genoemd) te gebruiken om de druk te verhogen. Als je op een bepaalde plek geen druk meer hebt, dan wordt daar niet gestanst. Die wetenschap gaan we gebruiken. Door je stans heel simpel van je onderste snijplaat af te laten hangen, zit er op de plek die van je plaat af hangt onvoldoende druk, en zal daar niet gestanst worden.

Als je het zo leest klinkt het ingewikkeld, maar dat is het niet. Ik heb het hele process daarom opgenomen zodat je kunt zien wat ik bedoel.