Stansen en Stempels les #7 Resist techniek

0
185

Vorige week heb ik al een klein beetje laten zien hoe de resist techniek werkt. Ik heb toen met zelfgemaakte stempels een cactus achtergrond laten zien. Je afdruk die je stempelt wordt voorzien van een laagje enamel, wat de inkt afstoot oftewel resist. Op die plekken blijft de stempelafdruk zichtbaar. Mocht je geen embossingpoeders hebben of geen heat tool, dan is er nog een manier om een (wat subtielere) resist aan te brengen

Hoe werkt het

Je neemt een gladde ondergrond. Hierop stempel je met VersaMark inkt. Deze inkt wordt onder andere gebruikt om mee te embossen, maar er zijn nog meer technieken met deze inkt mogelijk. Een van de technieken is de resist techniek. Doordat deze inkt wat vettig is, zal de distress inkt waarmee je de ondergrond gaat kleuren niet zo goed pakken op de plekken waar je gestempeld hebt. Resultaat is een subtiele resist afdruk.

Op deze manier kun je dus met vrij weinig materialen twee hele verschillende effecten bereiken. Hieronder een video met beide technieken uitgelegd.