Project 2017: Mix and Match

0
111

Een van de meest gehoorde opmerkingen is… Ik heb geen spullen en, ik moet mijn voorraad opmaken. Mooi moment om daar eens een thema aan te hangen. Ik ken het gevoel dat je het idee hebt dat je niet de juiste spullen heb. Spullen en producten zat, maar daarmee kun je niet die mooie resultaten behalen als dat je op voorbeelden voorbij ziet komen.

Soms is dat waar, maar meestal niet. Daarom is het handig om je spullen te gaan mengen met elkaar. Wat ik vaak tegenkom is dat mensen een hele lijn gekocht hebben. Niets mis mee, dat doe ik ook. Deze wordt dan bij elkaar bewaard. Ook niets mis mee, doe ik ook. Wat dan daarna vaak gebeurt is dat het niet gebruikt wordt. Je hebt het voor een bepaald album gekocht, dus wil je alles bij elkaar houden. Of je denkt er niet aan omdat het nu bijna maart is en die producten misschien wel voor een kerstalbum bedoelt zijn, of hoog zomer. En daar is waar je je goudmijntjes vandaan haalt. Breek je collecties open en kies wat spulletjes eruit die je in je pagina zou willen gebruiken.

Hoe werkt het

Ik werk volgens het kleur principe. Je zou het ook per thema kunnen doen, maar vaak kom je toch wel op wat kleur uit. Ik kijk vaak naar mijn foto’s van die week of pagina die ik wil maken en bepaal welke kleuren ik zie. Komt er veel blauw voor, dan kies ik voor blauw accenten met een bijpassende ondergrondkleur. Beperk jezelf tot 3 a 4 kleuren. (als je zwart/wit/goud meetelt) Daarna ga ik door mijn voorraad. Ik ga niet ALLES doorkijken om een volledige keuze te maken, maar ben tevreden met wat ik als eerste tegenkom. Van elke lijn en/of merk kies ik een paar papiertjes uit als basis. Dit kunnen natuurlijk ook pocket page kaartjes zijn, 6×6 paperpads of 12×12 vellen. Persoonlijk kies ik bijna nooit voor een matching cardstock. Vindt jij het fijner werken om je foto’s bijvoorbeeld op cardstock te matten. Dan is dit het moment om een matching cardstock toe te voegen aan je verzameling papiertjes.

Nog voor ik aan de slag ga met deze papiertjes en mijn foto’s ga ik op zoek naar loss embellishments. Dit kunnen labels zijn, elementen die uit papier geknipt kunnen worden, die-cuts en ephemera. Ook pons ik vast wat banners bijvoorbeeld uit, uit papier wat ik uitgezocht heb. Daarna wordt het tijd om de foto’s te snijden, papier te snijden en net zo lang te schuiven tot je tevreden bent met wat je ziet. Verdeel je losse ephemera over je foto’s en kaartjes. Nu komt mijn favoriete onderdeel. Clusters maken. Hoe meer embellishments hoe beter. Op de ene pagina lukt dit beter dan op de andere. Op alle foto’s en kaartjes waar een hoopje met losse ephemera ligt ga ik clustertjes maken met deze embellishments. Ik zet ze vast met lijm, foamtape of nietjes. Ik zorg ervoor dat ze elkaar allemaal een beetje aanraken. Hierdoor wordt het een mooier geheel. (Wil je meer leren over embellishment clusters maken, daar heb ik een miniworkshop over geschreven. Deze kun je hier vinden)

Daarna ga ik door mijn sticker vellen. Ik ga enkel op zoek naar elementen met de juiste kleuren. Ook zorg ik ervoor dat ik niet teveel verschillende vormen kies. Mocht ik een nieuwe vorm introduceren zoals bijvoorbeeld een pijl of een vlinder. Laat deze vorm dan op meerdere plekken terugkomen zodat hij matched met de rest van de pagina.

Kom je nog uit het goeie oude scrapbooktijdperk. dan lijkt alles wat aan de grote kant voor pocketpages. Kijk of je elementen kleiner kunt knippen of simpelweg maar voor de helft kunt gebruiken.

kort samengevat
  1. Kies een kleurschema (max 3 a 4 kleuren) of een thema voor je pagina.
  2. Haal uit verschillende collecties papiertjes in deze kleurthema’s.
  3. Knip. pons en/of stans elementen uit papier.
  4. Kies embellishments uit in je kleurthema.

Je zult zien dat je ongetwijfeld meer producten heb dan dat je al dacht. Pocket Pages zijn de perfecte manier om meerdere embellishments op te maken. Wil je aanvulling op je voorraad aan gaan schaffen, kijk dan vooral naar de kleuren die je veel gebruikt, Producten die je mist met het namaken van pagina’s. Bijvoorbeeld grote woordstickers, puffy stickers etc.

Kom je er niet uit met je stash.. plaats een foto op Facebook. Aan de hand van die foto zal ik je proberen te helpen met het mixen en matchen en om te kijken van welke papiertjes je bijvoorbeeld heel makkelijk embellishments kunt maken.