Project 2017: Ephemera

0
102

Naast scrapbooking producten en foto’s zijn Pocket Pages ook zeer geschikt voor het verwerken van bonnetjes, briefjes, kaartjes (Officieel is dit Ephemera)etc. Maar dit is niet altijd makkelijk, maar wel zo leuk.

Hoe werkt het

Een van mijn doelen dit jaar is om bij te blijven met mijn jaar album. (Vandaar ook project 2017) Hierdoor kan ik namelijk veel makkelijker alle losse bonnetjes, entree kaartjes etc verwerken in mijn album. Ik weet nog van wat iets is, ik heb de foto’s er van die week meteen bij en geen losse rommeltjes meer in huis.

Is een mooi doel, maar lastig. Om ervoor te zorgen dat ik alle spulletjes die ik wil gebruiken ook daadwerkelijk ga gebruiken leg ik ze in een postvakje bij mijn bureau. Stap 1 is dus om ze uit mijn tas en portemonnee te halen waar ze anders altijd minimaal nog een half jaar hadden gewoond.

Mijn volgende doel is, om oude ephemera en elementen te verzamelen, te bundelen en te voorzien van datum en het liefst ook nog een foto erbij. Als je alles klaar hebt liggen voor dit soort projecten, ben je veel sneller geneigd om er mee aan de slag te gaan en weet je zeker dat je alle toegangskaartjes e.d gebruikt heb.  Voor vakantie’s kun je hetzelfde alvast doen.

Aan de slag

Neem al je ephemera (je bonnetjes en kaartjes)en je foto’s die je wilt gebruiken voor je. Op deze manier kun je zien wat de kleuren zijn van het geheel en wat voor hoes je zou kunnen gebruiken. Beslis of je de ephemera wilt bewaren, of dat je er bijvoorbeeld vormen uit ponst, of achter een foto plakt. Wil je er misschien een shakerpocket mee maken, of juist minder zichtbaar. (bijvoorbeeld eerste haarlok in een envelopje van pergamijn papier)

Kies nu de kleuren van je pagina en ga deze aanvullen met papier. Je kunt de mix and match techniek van de vorige les hier prima voor gebruiken. Vaak wordt er wel naar een thema geneigd. Bijvoorbeeld om bij een concert, muzieknootjes toe te passen. Heel erg leuk natuurlijk, maar let goed op dat alles, de ephemera en de foto’s een geheel worden. Passen de foto’s en de ephemera echt niet bij elkaar, kun je eraan denken om foto’s bijvoorbeeld in zwart/wit af te laten drukken. of de kaartjes bijvoorbeeld als tag tussen de foto’s en je papier te schuiven.