Stansen en Stempels Les #8 Inleg techniek

0
251

In deze les leer ik jullie de inleg techniek. Een techniekje die misschien niet zo snel gedaan word, maar een heel tof effect geeft (al zeg ik het zelf) zeker als je niet van dikke embellishments en laagjes op bijvoorbeeld je pocket pages houdt.

Wat houdt het in

Door vormen uit plekken op je papier te stansen, kun je deze als een puzzel weer invullen. Dit kun je doen met hetzelfde papier, bewerkt papier of heel ander papier of medium (stel je glitterpapier, stof of zelfs hout voor!). Door de open vakken weer op te vullen met deze techniek krijg je een achtergrond waar veel te zien is, maar waar niet veel (zeg maar rustig geen!) laagjes aan toegevoegd zijn. Perfect dus als je niet veel dikte aan je pocket pages, planners, of kaarten wilt toevoegen.

Hoe werkt het

Je neemt een stans en papier. Je hebt voor je ondergrond 2 velletjes van dezelfde maat nodig. Mocht je je inleg stukjes uit ander papier willen halen, dan heb je hier extra papier voor nodig. Vervolgens stans je de vormen uit je achtergrond. Op deze plekken komen de ingelegde stukjes ook weer terug. Bedenk dus goed waar je iets wilt hebben. Bewaar alles wat je uitgestanst hebt goed. Ook de puntjes van de 1 en bijvoorbeeld de openingen van een B of O. In mijn voorbeeld moet ik de openingen van het hekje goed bewaren. Je kunt nu je achtergrond of je uitgestanste vormpjes gaan bewerken, of je vormpjes uit ander papier of medium stansen. Vervolgens lijm je je achtergrond met openingen op je tweede velletje. Je kunt dit het beste doen door je tweede velletjeĀ in te lijmen. Het is het makkelijkst (vooral bij veel kleine stukjes) dat er ook lijm zit op de plekken waar de vormpjes uitgestanst zijn. In tekst is dit moeilijk uit te leggen. Gelukkig hebben we daar video’s voor šŸ™‚ Daar laat ik zien wat ik bedoel. Je kunt nu je uitgestanste vormpjes terug leggen in de openingen. Wil je alles 1 geheel hebben kun je je achtergrond eventueel nogmaals door de bigshot halen. Soms laten stansen een rand achter, deze verdwijnen op deze manier. (in mijn voorbeeld heb ik dit niet gedaan, deze zijn met het blote oog amper zichtbaar, op de foto zie je de randjes meer)