Stansen en Stempels Les #12 Die-cut card

0
136

Op het moment zie je in scrapbookland erg veel die-cut vellen die voorzien worden van een achtergrond papiertje. Dit zijn uitsnedes van (vaak wit cardstock) waarvan de openingen opgevuld worden met diverse patroonpapiertjes). Deze vellen kun je zelf maken met een digitale snijmachine zoals een Silhouette of ScanNcut, snijden met de hand is ook een optie.. Maar stansen dus ook! Je bent wel iets beperkter in je formaat van je papier die je gaat gebruiken. Een 12×12 scrapbookvel zal een uitdaging worden:) (tenzij je zo een grote stansmachine hebt, en ja deze bestaan ook)

Pockets

Het voordeel van Pocket Pages is dat we niet werken met 12×12 maar kleiner. Je zou deze techniek zelfs met de Diamond press kunnen toepassen met 2×2 pockets. Om het wat makkelijker te maken heb ik gekozen voor de grootste pocket die ik kon maken. Een 6×8. Nu moet je er rekening mee houden, dat deze pockets eigenlijk geen 8″ hoog zijn maar 8,5 inch. Dit komt omdat de pockets ernaast 4×6 zijn. Er zitten twee pockets boven elkaar met daartussen een fuse lijn. Je moet voor een fuse lijn ongeveer 0,5″ rekenen. Meet dus altijd de pockets na om te voorkomen dat je ruimte te kort komt.

Hoe werkt het

Een die-cut vel betekent eigenlijk dat je het negatief van je stansen gebruikt. Dit doen we ook bij de inlay techniek bijvoorbeeld. Echter nu vervang je niet het uitgestanste vormpje, maar voorzie je de achtergrond van een papiertje. Dit zorgt voor meer laagjes en diepgang op je kaartje. Je kunt je die-cut sheet zelfs nog voorzien van foamtape voor meer diepte. Het makkelijkst werkt het om je papiertje achter je opening te houden en op die manier af te meten hoeveel papier je nodig hebt. Aangezien wij onze achtergrond zelf gestanst hebben, kun je ook de stans gebruiken om uit te meten hoeveel papier je nodig hebt.

In de video leg ik precies uit hoe ik deze kaart gemaakt hebt.