Project 2017 Mei ‘Inserts’

0
137

Als je je wel eens verdiept hebt in de soorten hoezen voor Pocket Page albums, dan heb je misschien ook al eens gezien dat niet alle hoezen 12×12 inch zijn. Hoezen die wel bedoelt zijn voor 12″ albums worden ook wel ‘Inserts’ genoemd. Wat zijn nu deze inserts precies en hoe en waarvoor gebruik je deze nu? Deze maand gaan we daar dieper op in.

Inserts

Een insert is een hoes die dus kleiner is dan het standaard 12×12 formaat, Deze kunnen vrij groot zijn (9×12 of 8,5×11) of heel klein (12×4 bijvoorbeeld). Je kunt echter ook hoezen gebruiken van andere maten albums in je 12×12 album en deze als insert gebruiken. Zelfs de allerkleinste Instax hoesjes passen in je album. De 4×4 hoesjes en hoezen voor een 4×6 album passen maar met 1 gaatje in je album. De hoezen voor een 6×4 en groter passen met beide gaatjes in je ringen. Je kunt dus kiezen uit heel veel verschillende opties

Wanneer gebruik je een insert?

Een insert kun je gebruiken wanneer je maar wilt, er zijn geen regels aan verbonden. Wel wil ik graag wat tips geven en ideeën waneer het nu handig is om een insert te gebruiken.

Een apart verhaal:

Soms is het er iets speciaals gebeurt in een week en wil je dit meer aandacht geven, maar je hebt niet voldoende foto’s om er speciaal een pagina van of over te maken. Dan is het gebruik van een insert erg leuk. Deze plaats je dan voor of tussen je week foto’s. Hou er wel rekening mee dat je altijd een voor en achterkant hebt om in te vullen.

Teveel of te weinig foto’s

Heb je teveel foto’s voor in je spread of pagina dan kun je altijd kiezen voor een extra insert. Mocht je te weinig foto’s hebben om van je week een spread te maken, ook dan is een insert een uitkomst. In mijn voorbeeld had ik en te weinig foto’s voor een spread EN een apart verhaal te vertellen. Zodoende heb ik gekozen voor een insert. De voorkant is mijn aparte verhaal en aan de achterkant zit mijn week 12.

Ephemera

Folders, tekeningen, kaarten allemaal items die je soms wel een plekje in je album wilt geven. Inserts zijn hier ideaal voor. Zeker omdat er altijd wel een passend hoesje is waar jouw ephemera in past. Mocht je geen passende hoes vinden, kun je eventueel ook een hoes op maat maken met de Fuse. Dit is een soldeerbout achtig apparaatje waarmee je een hoes dicht kunt smelten. Je eigen pockets kun je hiermee maken. Hiermee kun je je eigen formaten hoes maken. Naast de Fuse, kun je ook een hoes doormidden knippen, je knipt dan langs de rand van gestikte randje. Let wel op dat je aan de buitenkant van het gestikte randje knipt.

Voor deze workshop heb ik design I en J gebruikt als inserts. Mocht je niet teveel van 1 design willen hebben, dan is deze variety pack een leuke om naar te kijken.