Project 2017 #21 Pockets en indelingen

0
122

Er zijn onwijs veel verschillende soorten pocket page hoezen op de markt.. en toch hebben ze niet altijd net die hoes of indeling die jij voor ogen heb. Hiervoor is de Fuse op de markt gekomen. Met dit soldeerbout achtige tooltje ben je in staat om zelf aan de slag te gaan met je pockets en je indelingen.

Naast indelingen kun je de Fuse ook decoratief gebruiken. Het meeste wordt deze gebruikt voor shaker pockets, oftewel schud zakjes. Dit zijn doorzichtige pockets met hierin los liggende elementen. Dit kan confetti zijn, haarlokjes, zand, steentjes, puzzelstukjes, lego steentjes, kraaltjes, sequins, glitter enzovoorts. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Enige voorwaarde is dat het redelijk plat moet zijn. Dit maakt het memory keeping NOG leuker (vind ik zelf dan).

Wat als je geen Fuse hebt?

Er wordt mij wel eens gevraagd wat is je favoriete gereedschap? Of wat heb je nu ECHT nodig voor pocket pages. In de top 3 komt geen Fuse voor. Je hebt mij ook in de afgelopen 5 maanden van deze workshop ook geen Fuse zien gebruiken. Toch raad ik hem echt aan. Dit is zo een stukje gereedschap waarvan je van tevoren niet altijd kunt voorspellen hoe vaak je hem gaat gebruiken. Het enige nadeel van deze tool is dat hij ruim de tijd nodig heeft om op te warmen. Maar is hij eenmaal goed warm, dan gaat het perfect.

Alternatief

Kun je bovenstaande dingen zoals pockets maken en indelingen veranderen dan niet op een andere manier doen dan met de Fuse? Ja dit kan wel. Het liefst gebruik je hiervoor de naaimachine. Het is mogelijk om randjes met de hand te stikken, maar een naaimachine werkt net even iets beter. Ikzelf ben geen ster op de naaimachine, maar het is een handige en snelle manier om de hoezen aan te passen. Vaak kun je een indeling ook aanpassen door enkel een extra sneetje of opening in de hoes te maken. In het uitleg filmpje over de hoes maken vertel ik hoe je dit het beste kunt doen. Ik stuite toevallig vandaag op een mini album van Paige Evans waarin ze heel veel met de naaimachine en haar hoezen gedaan heeft.

Variant

Mocht je op zoek zijn naar een variant op de Fuse? Naar horen zeggen werkt een Hotfix tool of houtbrander tool ook. Vaak kun je zelfs het tipje van de Fuse wat los verkrijgbaar is ook op deze tools draaien. Een soldeerbout wordt echter te heet.