Materialen info en link naar Facebook

0
160

Materialen

Voor handettering zijn onwijs veel producten verkrijgbaar. Echter om te starten heb je niet meer nodig dan een papiertje, potlood, gum en een pen. Toch willen we graag dat je door de bomen het bos gaat zien. We leggen graag uit wat voor materialen je kunt gebruiken en vooral ook waarom je voor bepaalde materialen kiest tijdens een project.

Papier

We beginnen met je ondergrond. Je papier. Afhankelijk van wat je gaat doen heb je verschillende soorten papier. Zo kun je prima printerpapiertjes gebruiken om op te oefenen, of zelfs voor in lijstjes. Wil je met water aan de slag, dan heb je al een wat steviger papiertje nodig. Om goed te oefenen raad Ednadia de Rhodia dot paper aan. Een heel glad papiertje met dunne stipjes erop. Ideaal om teksten en letters op uit te lijnen en te oefenen. Wil je kaarten maken dan is wat dikker (glad) cardstock weer fijn werken. Je kunt zelfs aan de slag op gekleurd papier. kraft papier of cardstock.

 • Rhodia dot paper
 • Watercolor paper
 • Printpapier
 • Cardstock (Neenah solar white)
 • Mixed media cardstock
Basis materiaal
 • Papier
 • Pen/fineliner (in ieder geval een 0.3 mm)
 • Potlood
 • Gum
 • Puntenslijper
 • Liniaal
Schrijfwaren

Waar ga je mee schrijven? Een lastige vraag! Wil je aan de slag met een waterachtergrond, kies dan voor een watervaste pen of stift. Heb je al een achtergrond gemaakt, dan ben je wat minder beperkt in je keuze. Wil je met brushstrokes aan de slag, of met een gewone fineliner. Hetzelfde geldt voor je potlood en je gum. De een werkt met een navulpotlood, de ander met een hb potlood en de ander weer met een h2. Het is maar net wat je fijn vindt werken en wat voor je werkt.

Watervaste pennen

Er zullen ongetwijfeld nog meer merken en soorten pennen zijn. Dit zijn echter de pennen waar wij graag mee werken en kennen.

Niet watervast

Achtergronden

Naast markers en pennen gaan we ook aan de slag met achtergronden. Hiervoor kun je eigenlijk alle materialen gebruiken die op waterbasis zijn Inclusief het lijstje met niet watervaste markers hierboven. Met uitzondering van de Pentel touch pennen. Deze geven te weinig inkt af voor de achtergrond technieken. Naast bovenstaande lijstje kun je ook de volgende materialen gebruiken

Faux Handlettering

Naast echt zelf leren handletteren ga ik je ook leren in deze workshop hoe je met hulpmiddelen kaartjes kunt maken met een handletterlook, maar zonder zelf te schrijven of ontwerpen. Ik gebruik de volgende materialen daarvoor

Bij deze les hoort natuurlijk een Facebook groep. Hierin kun je vragen stellen, Je werk laten zien en elkaar aanmoedigen. Ook zullen we in week 6 een live video doen in deze groep. Doordat de groep door iedereen te vinden is, moeten we handmatig controleren of je de workshop aangeschaft hebt. Het kan daardoor even duren voordat je toegevoegd wordt. Mocht je een hele andere FB naam hebben dan je aanmelding hier, stuur dan even een mailtje naar [email protected]

Liefs Ednadia en Martine