Letters & Scrap #3 Fonts

0
204

Deze les ga ik jullie meenemen in de digitale wereld… Wees gerust het is ECHT niet eng. Je hebt enkel een internet verbinding nodig, misschien een kopje koffie en wat linkjes (en hey! aangezien je dit kunt lezen, kan je nummer 1 al afvinken! Ik zou zeggen, snel die koffie (ok of thee) halen want hier zijn ook de linkjes)

Websites waar je fonts kunt vinden:

Website waar je de gratis Silhouette studio software kunt downloaden

https://www.silhouetteamerica.com/software

We gaan namelijk een heel leuk kaartje maken de software van de Silhouette. Nu heb ik geen silhouette en dat is ook niet nodig. Maar deze software is gratis en heel simpel in gebruik. Daarnaast kun je dit soort teksten vaak enkel maken in ingewikkelde programma’s zoals photoshop of Illustrator. Dus koffie op? Kijk rustig naar het filmpje, download alles wat je wilt, kijk het filmpje nog een keer en laatje inspireren! Je kan het!

Deze video kun je hier downloaden

In de video laat ik zien hoe je kunt zoeken op Dafont naar fonts en hoe je ze kunt downloaden en installeren. Vervolgens laat ik zien hoe je in Studio (de Silhouette software) heel simpel je eigen teksten kunt fauxhandletteren.

Net als met echte handlettering, oefening baart kunst. Maak wat teksten na van Pinterest, tijdschriften, advertentie’s etc. Op die manier leer je anders naar deze ontwerpen te kijken. Je leert hoe ze in elkaar zitten en dus ook hoe jij dit soort teksten moet opbouwen.

Printen

Als je eenmaal klaar bent met je plaatjes kun je deze afdrukken of opslaan. Zoals je in de video ziet, kun je als je voor opslaan kiest enkel voor studio bestanden kiezen (en een bestand die ik niet ken hihi). Maar je kunt de bestanden ook als PDF opslaan of rechtstreeks printen. Ga naar ‘Bestand’ ga daar met je muis naar ‘Printen’ Onderin in je print menu kun je nu kiezen voor ‘opslaan als pdf’ Ik weet niet exact hoe en waar deze optie staat op de PC, maar de benamingen zullen hetzelfde zijn.

 

Mocht je er echt niet uitkomen? stel je vragen gerust op de Facebookgroep of via de mail naar [email protected]

Liefs