Letters & Scrap #4 Stempels

0
122

Naast de computer en de printer, zijn stempels het ideale hulpmiddel om te gebruiken bij handlettering en dus ook bij Fauxhandlettering.

Houten stempels

De meeste alfabet stempels worden als houten stempels verkocht. Ziet er onwijs leuk uit natuurlijk, maar heel moeilijk om mooi en recht mee te stempelen. Je ziet immers niet precies waar je letter zit. Gelukkig zijn daar hulpmiddelen voor. Ik laat in mijn video 2 verschillende soorten/merken zien.

Stamp-a-majig en de Cutie Pie

Beide producten werken eigenlijk hetzelfde. Ze zorgen voor een soort malletje waardoor jij precies kunt zien waar je je houten stempel afdrukt. Ik laat in de video precies zien hoe het werkt.

Deze video kun je hier downloaden

Clear stempels

Clear stempels. Het woord zegt het eigenlijk al. Doorzichtige stempels. Voor alfabetstempels is dat IDEAAL! je kunt volledig door de stempel heen kijken. Daardoor is het makkelijk om de juiste letters uit te lijnen. Combineer verschillende maten letters en fonts om dat handletter effect te krijgen. Als je daarnaast ook nog eens speelt met verschillende soorten inkten kom een heel eind!

Wat voor soorten stempels heb je nodig?

Wil je vooral Faux handletteren, met vooral stempels, dan heb je verschillende lettertypes nodig. Ik raad de volgende alfabetstempels aan

een script alfabet set zoals Sophisticated Script van Concord and 9th 

Een open alfabet zoals Oasis van Crate Paper, of Kelly Purkey alfabet van Hero arts

En een dicht alfabet of een combinatie van open en dicht zoals de Modern Alphabet van Avery Elle.

Al deze stempels zijn clearstamps. Je hebt een acrylblok nodig als handvat voor deze stempels.

 

Inkt

Je hebt natuurlijk inkt nodig om te stempelen. Er zijn onwijs veel inkten, daarom ga ik alleen maar vertellen welke inkten ik in mijn video gebruikt heb. En welke mijn favorieten zijn.

Archival inkt. Absoluut mijn favoriet. Watervast en stempelt zeer scherp. Mocht je stempels hebben die niet zo scherp stempelen? be-inkt deze met de zwarte (schijnbaar werkt enkel de zwarte) archival inkt en laat deze opdrogen. Deze krijg je er niet meer vanaf. Maar vanaf dat moment stempelen je clearstamps super strak! (Uiteraard telt je ondergrond, je papier ook mee. Krijg je alsnog geen goeie resultaten, probeer dan eens op een andere ondergrond te stempelen)

Voor kleur had ik nu Versamagic inkt gebruikt. Mocht je nog helemaal geen inkten hebben, dan raad ik voor deze workshop de nieuwe Distress Oxide inkten aan. Deze stempelen namelijk goed EN zijn ideaal om achtergronden mee te maken. Mocht je watercolor stiften zoals de Zig clean color real brushes hebben of de Tombow dual abt, probeer je stempels eens te voorzien van deze stiften. Hijg even over je stempel heen, en stempelen maar. (Ja hijg ja 😀 Doordat je over je stempel heen huft, wordt deze licht bevochtigd en stempelt hij beter :D)

Mocht je nog vragen hebben? stel deze gerust in de Facebook groep of via de mail [email protected]

Liefs