Letters & Scrap #8 Uitleg Materialen

0
155

De materialen die we gebruiken voor de ondergronden hebben eigenlijk allemaal 1 ding gemeen. Ze zijn op waterbasis. Doordat ze deze ene eigenschap gemeen hebben, kunnen veel van dezelfde technieken gebruikt worden. Kijk rond in je voorraad wat je hebt, mix en match producten. Maar als je een bepaalde techniek niet voor elkaar krijgt met het ene product, schroom dan niet om dezelfde techniek met een andere uit te proberen. In de onderstaande video heb ik zoveel mogelijk producten laten zien (eigenlijk wat ik op voorraad heb en wat Ednadia mee had genomen) Maar je kunt nog zoveel meer producten en materialen gebruiken voor ondergronden. Probeer spullen uit. laat je gaan!

Kleuren

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden met achtergronden maken en dat zijn de kleuren die je gebruikt. Vooral als je meerdere kleuren wilt gaan gebruiken. Gebruik enkel koele of enkel warme kleuren met elkaar. Ga je een een geel en een paars samen gebruiken, dan zal dit in een vieze bruine kleur resulteren. Deze twee kleuren staan namelijk recht tegenover elkaar in de kleurencirkel. De cirkel is aan de ene helft koel (blauw/paars en groen tinten) en aan de andere kant warm (rood/roze/geel/oranje etc) Hoe dichter de kleuren bij elkaar in de cirkel zitten, hoe mooier ze mengen met elkaar.

Dekkend

Bijna alle materialen die ik behandel zijn transparant. Dit betekent dat je de ondergrond erdoor heen kunt zien. Zo zal je als je eerst een handletter ondergrond hebt gemaakt, deze gewoon nog kunnen zien. Er zijn echter een aantal materialen dekkend. 1 ervan is de Oxide inkt. Deze kun je dus enkel gebruiken vooraf, en niet achteraf. Tevens kun je diverse kleuren in laagjes aanbrengen en zal een geel er als een geel uitzien bovenop een (droge) blauw dan een groen. Een gouache is ook een dekkende vorm van waterverf.

De video kun je HIER downloaden

Mochten er vragen zijn, Stel deze in de Facebook groep of via de mail naar [email protected]

Liefs