Letters & Scrap #9 Van klad naar net

0
178

Je hebt in de vorige lessen geleerd hoe je verschillende letters kunt maken en hoe je een indeling kunt maken. We hebben vooral gewerkt met potlood en dan overtrekken met een fineliner. Maar soms wil je je tekst op een ander papiertje hebben. Of heb je een vlek op je papier, of je wilt een ondergrondje erbij maken, maar je bent bang dat je daarmee je tekst verpest.

Hier zijn een aantal trucjes voor 🙂

Lightbox


Wie vroeger wel eens aan embossen deed (met van die metalen plaatjes en een embossingtool) kent ze misschien wel. De lichtbakken… Tegenwoordig zijn er hele mooie digitale lichtboxen verkrijgbaar. Een ideaal hulpmiddel om tekeningen over te zetten naar een nieuw papiertje. Ednadia laat je zien hoe je dit kunt doen in de onderstaande video.

Raam

Mocht je geen lichtbox hebben (zoals ik) dan kun je ook gebruik maken van je raam. Tape je origineel met wat washitape aan het raam vast en tape daarover heen je nieuwe papier. Het licht van buitenaf werkt als een lichtbak en zo kun je je werk overtrekken.

Tip: Is je potlood lijn niet sterk genoeg, trek je origineel dan alsnog over met pen.

Je kunt HIER je video downloaden.

 

Liefs