Letters & Scrap #13 kleurverloop

0
205

Als je eenmaal wat letters onder de knie hebt is het leuk om te gaan spelen met kleur. Uiteraard is spelen met kleur ook ideaal om je letters te oefenen. Wees niet teleur gesteld als je kleuren niet meteen mee overlopen, of als je letters er niet meteen super uit zien. Oefening baart kunst! Onthou dat je ook letters kunt overtrekken met de technieken uit de vorige lessen, om deze vervolgens in te kleuren met een kleurverloop.

Diverse materialen

Eigenlijk kun je alle pennen door elkaar gebruiken zolang ze allemaal op waterbasis zijn. Je kunt ecoline brushpennen, mengen met de zig color stiften, of met de tombow etc. Je kunt deze technieken ook uitproberen met een gewone penseel en waterverf. Je hebt hiervoor niet perse brushpennen nodig in alle kleuren.

tombow markers

De tombow markers hebben een mooie grote brush. Deze zijn dus ideaal voor grotere teksten en letters. Doordat deze stiften sappig zijn mengen ze onderling goed. Wees niet bang dat je de punt van deze stiften verpest door ze onderling te mengen. Dip de stiften niet in water. Water zal in de stift trekken en de inkt verdunnen.

Ecoline brushmarker.

Ecoline is niet anders dan vloeibare waterverf. De inhoud van de ecoline marker is dus hetzelfde product als de ecoline in de potjes. Je kunt deze stiften dus goed dippen of onderling mengen. Mocht je bang zijn dat een donkere kleur brushmarker je lichte ecoline kleur in je potje zal besmetten, neem dan een beetje inkt uit je potje met een pipet. Op deze manier weet je zeker dat lichte kleur niet verkleurd.

Zig color clean brush

De zig clean color brush markers zijn veel kleiner dan de grote tombow stiften. Daardoor zijn deze fijner voor kleinere letters. Je kunt onderling alle kleuren mengen en tevens de materialen. De penseeltjes op deze stiften zullen niet besmet raken. Een van de de redenen waarom deze stiften de clean color brushes heten. Het voordeel van deze stiften is dat ze ook erg goed werken op een natte ondergrond.

Pentel touch

De pentel touch of pentel sign is een aparte pen. Hij mengt perfect onderling met dippen in bv ecoline. Maar werkt niet met de techniek met de water brush of op het papier werken. Desondanks schrijven deze pennen wel echt heel mooi, zeker op een wat kleinere ondergrond.

 

 

Process video

Het is een hele lange video geworden, dus ga er lekker voor zitten en laat je inspireren.

Je kunt die video HIER downloaden

Liefs