Letters & Scrap #14 Doodlen

0
268

Doodlen oftewel kleine tekeningetjes passen perfect bij handlettering. Het zijn de embellishments en versieringen die je werk net even af maken. Net zoals voor handlettering geld, oefening baart kunst. Maar wees vooral niet te streng voor jezelf of te precies!

In deze les legt Ednadia uit hoe je om letters heen kunt doodlen. je hebt hiervoor nodig, een potlood, gum en een fineliner.

Inspiratie

Het internet en de wereld om je heen kun je gebruiken ter inspiratie. Zoek op het thema dat je wilt gebruiken en maak een lijstje met afbeeldingen die je leuk vind. Zo heeft Ednadia voor het process filmpje eerst een lijstje gemaakt met vakantie artikelen die ze zou willen doodlen. Daarna heeft ze elk tekeningetje even uitgeprobeerd. Hiervoor heeft ze gebruik gemaakt van internet, maar ook bijvoorbeeld van een ananas stencil, en stickers ter inspiratie en voorbeeld.

Zo kom je bijvoorbeeld dit plaatje tegen als je zoekt op Summer Doodle. Deze afbeelding komt van Shutterstock af. Zoals je ziet zijn de plaatjes en tekeningetjes best simpel.

Video


Je kunt de video HIER downloaden

Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie uitwerkingen van deze les.

Liefs