Letters & Scrap #15 Maskeren

0
141

Maskeren

Het is een techniek die ook wel voorkomt in de stempelwereld en mixed media wereld. Soms wordt dit gedaan door bepaalde delen af te plakken met tape of papier, maar vaak wordt hier maskeer vloeistof voor gebruikt. Helaas is maskeer vloeistof niet goedkoop. Voor een Molotow pen echter betaal je rond de 5 a 6 euro. Is een goeie betaalbare variant. Wat eventueel leuk is om uit te proberen is om je werk af te dekken met fotolijm oftewel rubber cement. Gebruik hiervoor wel een oude penseel, die je enkel hiervoor gebruikt.

Het voordeel echter van de molotow pen is dat deze blauw is en je dus daadwerkelijk ziet wat je doet.

Resist

De Glaze pen die we in de video gebruiken om te “maskeren” is eigenlijk een hele andere techniek. Deze pen is namelijk een resist. Dit betekend dat de inkt die je erover heen gebruikt niet pakt op het materiaal. Hierdoor blijft je tekst gewoon netjes wit. Je kunt dit resultaat ook voor elkaar krijgen met embossing poeder. Je kunt teksten schrijven met een Versamark pen, of stempelen met Versamark (of embossing inkt) en dit voorzien van embossing poeder. Dit poeder verhit je met een heattool. Als dit poeder gesmolten is krijg je een gladde oppervlakte die iets verhoogt is (vandaar de naam Embossing poeder). Dit is nu enamel geworden en stoot waterverf inkten af. Dit poeder is in alle mogelijke kleuren van de wereld verkrijgbaar. Zodoende ook in wit en doorzichtig.

Process video

Hoe verder alles werkt kun je zien in onderstaande Process video

Deze video kun je HIER downloaden

Liefs