Letters en Scrap #22 Silhouette

0
161

Uiteraard hoef je je woorden niet eerst te printen om te kunnen snijden. Je kunt ze ook direct uit papier snijden of uit vinyl. Vinyl is een plakfolie. Je snijdt dan in eigenlijk je eigen stickers. Om deze stickers te kunnen gebruiken haal je al het omliggende vinyl weg. Dit word ook wel pellen genoemd. Je houdt dan onderstaand plaatje over

Als je bovenstaande woorden wilt gaan gebruiken in je scrapbookalbums heb je wel een soort drager nodig. De stickers zijn namelijk te fragiel om er gewoon af te halen en weer op te plakken. Deze drager is vaak ’transfer tape’ Een speciaal soort tape wat speciaal voor het plaatsen van vinyl is. Ik persoonlijk vindt het fijner om deze woorden te verplaatsen met schilderstape. Je brengt de tape aan op het woord wat je wilt gaan gebruiken. Je drukt de tape goed aan. Het liefst met een hard kaartje of vouwbeentje. Vervolgens trek je langzaam de tape omhoog. Als het goed is zit je woord nu aan je tape geplakt. Je plakt je tape op de plek waar je je woord wilt hebben. Ook hier bewerk je de tape met een vouwbeentje of hard kaartje. Hiermee haal je ook eventuele luchtbellen onder je letters vandaan. Vervolgens haal je je tape weer voorzichtig van je ondergrond af. Je vinyl heeft een grotere plakkracht dan je tape. Hierdoor zullen de stickers op zijn plek blijven zitten. Blijft het niet zitten? plaats je de tape terug en ga je er nogmaals met je vouwbeentje overheen. (beetje zoals bij een rub-on os krasplaatje)

En omdat het heel fijn is om te kijken naar stickers die gemaakt worden 🙂 Hebben we onderstaande video gemaakt. Hier en daar zie je Ednadia het vinyl met een mesje los snijden. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Mesje bot, stukje tussen het mesje, diepte niet goed ingesteld, vinyl niet zo goed meer etc. Als je je instellingen hebt gevonden dan zal dit niet zo snel meer gebeuren. Je kunt altijd een test snede maken als je bang bent dat je instellingen niet kloppen.

De film kun je hier downloaden

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp? stel ze gerust op de Facebook groep. Je zult binnen kort ook het bestand vinden van bovenstaande woorden.

Liefs