Letters en Scrap #23 Scan N Cut

0
215

Uiteraard bestaan er meer digitale snij apparaten dan enkel de silhouette. Ik (Martine) heb de Brother ScanNcut. Een van de redenen waarom ik voor deze plotter heb gekozen is omdat je er geen computer bij nodig hebt. Het kan overigens wel! De software (heet canvas) is echter altijd online en niet altijd even gemakkelijk als de silhouette software. Helaas kun je bestanden gemaakt met de silhoutte software niet laten snijden door de scanNcut software. Maar wat wel kan is printen, scannen en snijden.

Of nog mooier, zelfs schrijven (of stempelen) scannen en snijden. Hoe dat werkt laat ik in de onderstaande video zien.

De video kun je hier downloaden

In de video snijdt ik de woorden uit in vinyl, maar je zou dit ook van andere materialen kunnen doen zoals stof, vilt, leer, rubber, karton etc. Kurk gaat helaas niet altijd goed (simpele vormen wel) dus de mogelijkheden zijn eindeloos.

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp? stel ze gerust in de Facebookgroep. Volgende week zie je voorbeelden die gemaakt zijn met de gemaakte stickers en embellishments.

Liefs