Letters & Scrap #20 Process video

0
171

Soms is het fijn om te kunnen stempelen of printen. Maar mis je wel een beetje dat handgemaakte effect. Een leuke variatie hierop is het aanpassen van deze letters. Je kunt dit doen met geprinte tekst, met stempelafdrukken en stickers. Probeer verschillende dingen uit en je zult zien dat je echt niet zo beperkt bent in je materialen dan je denkt.

Ik heb een groot vel met het hele alfabet afgedrukt. Ik heb het lettertype skinny serif hiervoor gebruikt. Om het wat duidelijker te maken wat je met dit soort letters kunt, heb ik enkel de lijntjes afgedrukt. Dit heb ik in Photoshop gedaan. De letters zijn wit en daar heb ik een lijn aan toegevoegd. er zijn vast andere manieren nog om enkel een ‘outline’ toe te voegen. Bijvoorbeeld in de silhouette software die we al in diverse lessen hebben besproken. 

Je kunt letters ook aanpassen met andere mediums. Zo heb ik goudfolie aangebracht en Nuvo drops. Je kunt met de laatste ook letters overtrekken op bijvoorbeeld wax paper of een craftsheet. Als de enamel droog is kun je het zo van je ondergrond pellen en heb je je eigen letters gemaakt. Ze zijn wat flexibel, maar soms breken ze wel, hou daar rekening mee met het maken dat je eventueel reserve maakt. Je vindt de Nuvo drops niet terug op de afbeelding hierboven. Dit komt omdat ik mijn pennen erdoorheen heb laten Rolle voordat het droog was 😀 Dus wel goed laten drogen!

Video

De video is hier te downloaden

Tip: maak een oefenboek. Print lettertypes uit, stempel je alfabet en ga er mee aan de slag. Zo oefen je je handen in het doodlen en kom je op ideeën die je later kunt gebruiken.