Wat heb je nodig voor Heat embossen

0
550

In Mijn Live video van 26 september 2017 had ik als onderwerp embossing poeder genomen, Wat een super leuke en andere live video is dit geworden! Ik heb beloofd een lijstje te maken met de materialen die je nodig hebt, Tevens geef ik er een kleine uitleg bij zodat het wat makkelijker terug te zoeken is.

Waar kon heb ik gelinkt naar de producten,

Heat gun.

Heter dan een föhn en kouder dan een verfbrander. Deze heb je nodig om je poeder te laten smelten. Je kunt het ook boven een broodrooster doen.. maar persoonlijk vindt ik deze manier wat onveilig. Bijkomend voordeel is dat je de heattool ook kunt gebruiken voor het sneller laten drogen van je ondergronden en voor het ontdooien van je vriezer… (Dont ask!) Ikzelf heb nu de heatgun van Ranger omdat deze wat stiller is. Maar de goedkoopste versie die ik gelinkt is, is een top product heb hem 15 jaar flink gebruikt!

Stempel inkt

Je hebt iets nodig waar je poeders aan kunnen blijven plakken. Je kunt hiervoor versamagic gebruiken of distress embossing inkDeze inkten blijven vrij lang vettig en daardoor plakkerig. Je kunt overigens ook heel goed natte inkten zoals distress ink of pigment inkten hiervoor gebruiken.

Embossingpoeders

Je hebt verschillende diktes van poeders. Hoe fijner je stempel die je gaat gebruiken, hoe fijner je poeder moet zijn voor een mooi resultaat. Om te starten is het leuk om in ieder geval een wit te hebben voor op donkere ondergronden. Heb je zelf al veel gekleurde inktjes, dan is een clear ook aan te raden. Je kunt dan het ge- emboste effect in alle kleurtjes krijgen waar je inktjes van hebt. De techniek werkt niet bij chalk inktjes of dye inkten, deze drogen te snel. Hieronder link ik mijn drie favorieten

UTEE (Ultra Thick Embossing Enamel) Wordt eigenlijk niet voor stempelen gebruikt, maar kun je hele coole achtergronden en effecten mee maken.

Ondergrond

De ondergrond waar je op werkt wordt natuurlijk heet. Het beste is om dit te beschermen. Ik heb een tijdlang een oude broodplank gebruikt wat heel goed werkt, maar bergt lastiger op. Inmiddels gebruik ik een siliconen craft mat van Heidi Swapp (deze gebruik ik ook voor verf en mixed media) Je kunt ook een craftsheet/splatmat gebruiken of een glazen snijmat.

Anti statisch

Om te voorkomen dat je poeder overal komt te zitten behalve waar jij het wilt, kun je je papier voorbewerken met een anti statische tool. Hiervoor kun je gebruikte droogtrommel doekjes gebruiken, babypoeder of bloem. Uiteraard zijn er ook kant en klare producten verkrijgbaar. Ik ken 2 varianten. een Embossing buddy, een zakje gevuld met poeder, en een powder tool van ek succes.

 

Mocht je nu veel meer willen weten over stempelen, dan is mijn Online Workshop Stansen en Stempelen een zeer leuke aanvulling hierop. Deze vindt je hier. 

 

Liefs