Project 2017 Augustus les #1 DIY Embellishments

0
111

Het versieren van de pagina’s vind ik persoonlijk een van de leukste dingen die er is. Echter het is misschien ook de lastigsteĀ variant van deze hele hobby. Welke embellishments kies ik uit, hoe kom ik aan leuke embellishments die passen bij mijn papier en stijl en hoe voorkom ik dat alle pagina’s er hetzelfde uit zien. Veel van deze vragen heb ik al beantwoord in mijn Embellishment cluster workshop. Een onderwerp die in die workshop niet heel ruim aan bod komt is het zelf maken van embellishments.

Project Life

Een van de nadelen van Project life kits kopen is dat er heel veel kaartjes in zitten. Deze hoeveelheid kaartjes gaat bijna nooit helemaal op (tenminste bij mij niet, en ik koop zelfs enkel nog maar de 1/4e kits ipv hele kits). Deze kaartjes zijn dus perfect om je DIY embellishments mee te maken. Je hebt heel veel verschillende design’s om uit te kiezen en ze matchen met je pagina’s. Het is soms in het begin een beetje lastig en moeilijk om in deze kaartjes te knippen, stansen of ponsen. Maar geloof mij het is het waard!

Gereedschappen

Om zelfs embellishments te maken heb je een paar tools nodig. Ik heb geprobeerd in mijn video zo min mogelijk verschillende gereedschappen te gebruiken, maar wilde aan de andere kant ook wat verschillende tools laten zien aan jullie. Voel je dus niet verplicht om meteen alles aan te schaffen, maar laat je inspireren door de video en kijk met voor gereedschappen die je in huis hebt je hetzelfde kunt bereiken. Een van de tools die je in ieder geval nodig hebt is een schaar. De rest is optioneel.

Gereedschappen die ik gebruikt heb

Materialen

Naast papier, in ons geval de project life kaartjes heb ik mijn embellishments aangevuld met extra accentjes. Hiervoor kun je diverse materialen gebruiken zoals kurk, vellum en glitter. Vooral heel veel glitter šŸ˜€ (Grapje ik hou helemaal niet zo van glitter, maar er is iets met goudkleurige glitter hartjes en cirkeltjes op scrapbookpagina’s;)) Al deze materialen gaan met gemak door je stansen. De kurk wil nog wel eens wat lastiger zijn met ponsen.

Naast deze materialen kun je ook denken aan geribbeld karton, vilt, transparant sheet (acetate) etc. Deze laatste producten kunnen niet door ponsen heen, maar kunnen prima gestanst of geknipt worden.

Structuur

Om te voorkomen dat alles heel erg plat wordt kun je je embellishments voorzien van wat structuur. Dit kun je doen door met de hoogte van je embellishments te spelen door sommige te voorzien van 3D foam. Maar ook door je embellishments te voorzien van een structuurtje. Voor stans apparaten Ā kun je embossing mallen kopen. dit zijn plastic folders die het papiertje wat je tussen deze folders stopt voorziet van een patroontje wat je kunt voelen. In mijn voorbeelden gebruik ik de setjes van de Diamond press. Deze zijn ideaal voor embellishments en Ā kleinere projecten. Uiteraard kun je ook grotere embossing mallen gebruiken in bv de big shot.

In onderstaande video laat ik je zien hoe ik mijn eigen embellishments heb gemaakt. Helaas is het een video zonder voice over geworden. Maar hopelijk wel duidelijk genoeg. Mocht je vragen hebben, stel deze dan gerust in de facebookgroep of via de mail naar [email protected]