Project 2017 augustus Les #3 process video “Verkocht”

0
99

Een andere manier om Project Life kaartjes te gebruiken op een andere manier, is om ze te versnijden naar een ander formaat. Hierdoor raak je de (door sommige mensen gehate) hoekjes kwijt. Ik heb een hoes gebruikt voor een 9×12 album. Deze is verdeeld in allemaal 3×3 vakken. Je normale 3×4 kaartjes en 4×6 kaartjes passen daar beide in als je ze versnijdt. De kaartjes van het merk van Becky Higgins echter, kun je enkel de 4×6 kaartjes van gebruiken als je de ronde hoekjes kwijt wil. Wil je ronde hoekjes toevoegen dan kun je ze wel gebruik en gebruik maken van een hoekpons of corner chomper.

Papier snijden

Om het voordeligst uit te komen en 2 kaartjes uit een 4×6 kaartje te halen is om van de lange kant een klein stukje af te snijden aan beide kanten. Ik gok vaak de eerste kant (net voorbij het bochtje) en snij daarna de andere kant op 3″ In de video kun je wat beter zien wat ik bedoel. Vervolgens houd je een kaartje over van 3×6 inch. met rechte hoekjes. Deze kun je doormidden snijden.

De foto’s heb ik gesneden op 2,75″ bij 2,75″ (Oftewel 1 vakje op mijn trimmer kleiner dan 3″, dat maakt het makkelijk” Mijn foto’s waren officieel afgedrukt als 3×4 foto’s.

Embellishments

Ik heb de embellishments gebruikt die ik in de eerste les gemaakt hebt. Daarnaast heb ik bestaande stickers toegevoegd. Dit waren echter stickers met een high tea of valentijn thema. Had niets met huizen of verhuizen te maken. Toch vond ik de taart erg feestelijk en passen bij dit onderwerp. Dit is ook een manier om meer embellishments te vinden voor je pagina’s. Kijk ook bij je eigen voorraad eens anders naar je thema materialen. Kerst thema’s hebben vaak de leukste sterretjes die je voor alles kunt gebruiken. Een kop warme chocomel die perfect past bij een dagje dat je je niet zo lekker voelt etc. Op deze manier gebruik en verbruik je veel meer van je materialen die je al hebt.

Process video:

Gebruikte materialen

Helaas ben ik op dit moment niet in staat om de video te voorzien van een voice over. Mocht je nog vragen hebben hoe ik iets gedaan heb, stel deze dan op de Facebook groep of via de mail via [email protected]

Liefs