Project 2017 juli les #2 Process video Watercolor background

0
104

Op het moment zijn de mixed media achtergronden heel erg trendy. Ze zien er heel ingewikkeld uit, maar zijn in werkelijkheid vrij makkelijk om te maken. Tevens ideaal om een pagina te maken die matched bij een pocket page pagina die je al eens gemaakt hebt.

Dat heb ik in dit voorbeeld ook gedaan. In Mijn album werk ik niet altijd op volgorde. Dat betekend dat er soms wel eens wat gaten in mijn album zitten. Dit vind ik persoonlijk niet zo erg, enkel het invullen kan soms wat lastiger zijn. Om nu te voorkomen dat er echt twee pagina’s naast elkaar komen die echt niet matchen qua kleur, maak ik een achtergrond die past bij de pocket pagina.

Watercolor Background

Ik voor deze pagina ecolint gebruikt als mijn medium. Je kunt dit vervangen voor waterverf, gelato’s, distress inkt, Neocolor 2 krijtjes of inkt spray’s. Ik heb voor ecoline gekozen omdat deze al vloeibaar is en daardoor het makkelijkst in gebruik.

Spray je achtergrond vel in met water. Ik gebruik wit cardstock van C’ordinations. Deze kan goed tegen water. Doop je penseel in de ecoline en tik je natte papier aan. De inkt zal vanzelf zich verspreiden op de achtergrond. Doet de ecoline dit niet, dan is je papier te droog op die plekken. Deze kun je alsnog nat spuiten. Ik heb drie kleurtjes gebruikt. De ecoline stoot elkaar een beetje af, waardoor je hele mooie effecten kunt maken met het simpel aanstippen van je papier. Vind je de kleur te fel dan kun je deze op deppen met een keukenrol of doek. Voor een extra effect voeg ik wat waterdruppels toe aan mijn (bijna) droge papier. De waterdruppels absorberen de onderliggende kleur. Mocht je de waterdruppels laten opdrogen dan krijg je donkere vlekken. Maar als je de waterdruppels op dept, nemen ze de kleur mee en krijg je lichtere vlekken. Een zeer simpel techniekje, maar geweldig resultaat.

Process video

Hoe ik de pagina verder heb gemaakt zie je terug in de Process video

Gebruikte Materialen