Project 2017 Oktober les #2 catch up plan

0
103

Deze maand gaan we het een beetje anders doen. We gaan deze maand werken aan onze eventuele achterstand. Geloof mij je bent meer uitzondering als je bij bent met je album dan dat je ‘achterloopt’  Ik persoonlijk vindt achterlopen nooit zo erg. Je zult maar helemaal bij zijn en niets meer te scrappen hebben. Echter met dit soort jaaralbums knaagt het toch net wat meer, dan bij bijvoorbeeld babyalbums of andere grote projecten.

Ik hoorde veel vraag naar tips en trucs. Hoe raak je weer bij, hoe voorkom je dat je achter gaat lopen enz. Simpelweg.. plannen! Nu weet ik dat ik niet de beste planner op de wereld ben. Schijnbaar moet je daar meer voor doen dan enkel je agenda leuk versieren en goeie voornemens. Maar met goeie voornemens starten vaak de leukste projecten. Omdat ik slecht ben in goeie voornemens, heb ik deze workshop, dit jaar lange project bedacht. Op deze manier ontstaan er namelijk deadlines.. die (bij mij) resulteren in een compleet album aan het einde van het jaar.

Dus.. We gaan aan de slag! Nu heb ik dit soort projecten eerder gedaan. Ik heb een grote workshop ontwikkeld voor Scrapdelight (De Power Pocket Pages (oftewel P3)) De aanpak in die workshop verschilt wel iets van deze. Hier gaan we namelijk aan de slag met een kleine achterstand en gaan we niet in 3 maanden tijd een heel album uit de grond stampen. Echter de core basics van die workshop zie je wel hier terug in dit thema.

Een van deze basics, is werken in stappen. Als je enkel naar je album kijkt en denkt pffff ik moet nog zoveel doen dat ga ik niet redden…. dan volgt dat vaak met laat maar zitten.

Stap 1

Pak je album erbij. Kijk hem in. Geniet van de pagina’s die je al gemaakt hebt, haal herinneringen op 🙂 Maak ondertussen een lijstje met pagina’s die nog gedaan moeten worden, als je lege achterkanten van hoezen hebt. Noteer ook waar je gebleven bent. In mijn geval was dit ergens rond week 20.

Stap 2

Foto’s. Het belangrijkste onderdeel van ons werk. Maar foto’s uitzoeken is ook het meest saaie en een tijdrovende klus. Ik heb al mijn foto’s van dit jaar op mijn telefoon staan. Dat maakte het in mijn geval een stuk makkelijker uitzoeken. Ik kon dit namelijk doen op de bank, in de speeltuin etc. overal waar ik mijn mobiel bij kon gebruiken 🙂 De tactiek is echter gelijk aan hoe je het op je computer zou doen. Maak een mapje aan (op mijn mobiel heet dit album) en gooi hierin de foto’s die je wilt afdrukken. Ik heb niet gekeken van welke data die foto’s waren, enkel foto’s uitgekozen die na week 20 gemaakt zijn. Als er een tiental foto’s waren van 1 evenenment, heb ik er 3 a 4 uitgekozen. Ik kan (en wil) niet 1000 foto’s gaan scrappen

Stap 3

bewerken van de foto’s. Ik graag veel 3×4 foto’s af laten drukken. Hiervoor gebruik ik de Project Life app van Becky Higgins. Ook als je geen selphy hebt of je foto’s zelf af wilt laten drukken is dit een goed programma hiervoor. In deze app heb ik een folder aangemaakt en mijn foto’s opgeslagen. Je kunt ook je foto’s direct op je telefoon opslaan om ze daarna te uploaden naar een prinsbedrijf of om op je computer te zetten. Je foto’s op de computer bewerken wordt steeds lastiger gemaakt. De hele goeie (gratis) bewerkingsprogramma’s zoals picmonkey worden betaalde programma’s. Ik gebruikte ooit een photoshop action van een Duitse mevrouw, maar ook deze werkt niet meer helemaal naar behoren. Mocht jij goeie tips hebben hoe je 3×4 collages op de computer maakt, deel deze dan op de facebookgroep.

Stap 4

Printen! Niet heel moeilijk, maar kost wel wat tijd. Ik heb 3 cartridges erdoorheen geprint met mijn foto update… Ik raad je aan om de foto’s naar een printbedrijf te sturen 🙂 Om er overigens voor te zorgen dat mijn 4×6 foto’s goed geprint werden heb ik ook deze in de Project life App bewerkt en opgeslagen. Bij bijvoorbeeld de Hema kun je echter per foto kiezen hoe je hem afgedrukt wilt hebben.

Stap 5

Stop de foto’s in hoezen in de juiste volgorde in je album. Ikzelf kies voor 1 hoes als ik met een grote update bezig ben. Dit is voor mij design A. Op deze manier kies ik ervoor om alle horizontale foto’s als 4×6 te printen en alle verticale foto’s als 3×4. Kies een hoes die past bij jouw manier van werken. Ik voeg hier en daar ook nog scrapbookpagina’s toe.

Video

Naast tekst heb ik zoveel mogelijk mijn werkwijze vast gelegd op video 🙂

Mocht je nog vragen hebben! Post deze gerust op de facebookgroep! Succes!

Liefs