Project 2017 oktober les #3 Catch Up Plan

0
117

Als we eenmaal onze foto’s uitgezocht hebben en af hebben laten drukken (of zelf afgedrukt) wordt het tijd voor stap 2. Je foto’s ordenen

Overzicht

Hiervoor heb ik een paar trucjes die helpen om een beetje overzicht te krijgen. Als je je foto’s afgedrukt hebt liggen is het soms lastig te achterhalen van wanneer welke foto was en bij welke week deze hoorde. Doordat ik al mijn foto’s met mijn mobiel maak, is dit al wat makkelijker terug te vinden. Heb jij al je foto’s op je computer staan, dan is het het handigst om met een potlood, gum, je foto’s en een notitie blokje voor je computer te gaan zitten.

Als het goed is heb je een map aangemaakt op je mobiel of computer met alle foto’s die je afgedrukt hebt. Je neemt nu de bovenste foto van je stapel en zoekt deze op in je map. Heb je de foto gevonden, dan klik je deze aan. Bij de informatie die bij deze foto hoort, vind je nu de datum wanneer deze gemaakt is. Bij mijn mobiel staat deze datum bovenaan de foto, op je computer vaak onder of naast je foto.

Met een potlood schrijf je de datum op de achterkant van je foto. Dit doe je met al je foto’s. Hou er rekening mee dat als je collages gemaakt hebt, de datum wel eens kan verschillen per foto. Ik schrijf graag alle data’s op. Ik gebruik de precieze data niet op mijn werk, maar zo kan ik makkelijk terug kijken bij welke week welke foto hoort.

Weeknummers

Als je al je foto’s voorzien hebt van een datum, kun je de weeknummers erbij schrijven. Mijn foto’s zijn redelijk recent, dus kan ik op mijn mobiel terug kijken in de agenda. Heb jij geen weeknummers naast je agenda staan? Deze kun je op de iPhone aanzetten onder instellingen. Heb je foto’s die verder terug gaan of geen weeknummers op je mobiel, dan kun je naar deze website gaan. Dit is de Kalender-365 website. Een hele simpele site met de juiste data en weeknummers. Wil je een ander jaar dan 2017 dan kun je met de pijltjes boven de kalender klikken tot je bij het jaar bent die je hebben wilt. Ik kon geen limiet vinden in de data, maar kon zover terug als mijn geboorte jaar (en weet nu ook dat ik op een dinsdag geboren ben in week 47 :)) Als je geen gebruikt maakt van weken in je album, kun je uiteraard deze stap overslaan.

Hoezen

Nu de foto’s voorzien zijn van weeknummers en/of data kun je de foto’s alvast in hoezen gaan stoppen. Ik heb met printen zoveel mogelijk voor 1 hoes gekozen. Dit houdt voor mij in dat ik staande foto’s als 3×4 print en liggende foto’s als 4×6. Op deze manier past alles het beste in Design A hoezen. Ik heb voor sommige weken een andere hoes erbij gepakt, maar meestal gebruik ik hoes A. Deze stap koste mij meer tijd dan ik verwacht had. Je moet toch steeds een hoes opzoeken, foto’s snijden etc. Ik heb geprobeerd de foto’s echt random in de hoezen te stoppen (want ik ga ze nog niet scrappen) maar daar had ik toch een beetje moeite mee hihi. Je kunt uiteraard ook deze stap overslaan en je foto’s in een envelop doen met daarop de data. Ik merk echter dat ik dan foto’s ga overslaan of niet uitkom met mijn hoezen voor de week erop.

Video

Huiswerk

jup… voor deze maand krijg je huiswerk…. Als je achterloopt met je album, en je wilt hem af hebben in het nieuwe jaar… Dan zul je huiswerk moeten maken. 🙂 Dus! check waar je bent gebleven in je album. Laat de foto’s afdrukken die je wilt gebruiken. en steek ze in je album.

1: Album updaten
2: Foto’s printen
3: Foto’s ordenen
4: datum en week
noteren
5: in hoezen steken

Mocht je vragen hebben stel ze uiteraard in de Facebookgroep of via de mail naar [email protected]

Wil je meer over dit onderwerp en hoe je in 3 maanden tijd een heel album kunt maken? Ik heb een workshop bij Scrapdelight. Deze heet de P3 workshop. Michelle Ploeg heeft de Get it Done workshop. Beide workshops zijn gericht op dit thema (maar ze zijn niet hetzelfde) Samen hebben we nu een leuke actie bedacht en kun je beide workshops aanschaffen voor  44,99, (Dit is 5 euro korting per workshop) Als je beide workshops aanschaft en je code GID-P3 invult berekent hij de korting automatisch. De code is geldig tot 21 oktober.

Liefs