Mijn Must Have gereedschap voor Scrapbooking

0
535

Over een paar weken zijn er twee grote hobby beurzen waar veel hobbyisten naar toe gaan. Een van de vragen die ik veel krijg is, Waar moet je nou naar kijken? wat zijn echt de gereedschappen en producten die jij onmisbaar vindt? Ik heb mijn top 10 opgesteld. Een lastige… maar ik denk dat de basis wel goed gecoverd is zo 🙂

Papiersnijder

Met stip op 1 een quillotine snijder, en dan eigenlijk bij voorkeur 2. Ik gebruik een 6×12 quillotine snijder van Tonic voor groot (scrapbook)papier en een 8,5″ quillotine snijder voor het kleinere werk. Waarom niet alles op de grote zou je zeggen? De grote snijder is best een ding op mijn bureau, Ik snij graag mn spullen met de quillotine recht voor mij. Ik plomp dat ding dan ook vaak bovenop mijn werk (geen zorgen nog nooit wat beschadigd.) Met de 8,5″ snijder kan ik precies een kaartje van 6″ breed afmeten, groot genoeg voor foto’s en pocket pages kaartjes. Dan blijft mijn grote snijder dus gewoon op het hoekje van mijn bureau staan. Bijkomend voordeel vind ik dat er wat kleinere vierkantjes op de kleine snijder staan en ik iets makkelijker zie of ik iets recht snij.

Je vindt de 6×12 snijder hier en de 8,5 snijder hier.

Plakken

Ik heb 2 favorieten om mijn materialen vast te maken, een natte en een droge variant. Beide producten zijn van het merk Scotch. De eerste is de ‘Scotch Quickdry adhesive’ Dit is een vloeibare lijm wat snel en transparant opdroogt en plakt als een malle! Nog nooit is er iets los gekomen. Wat ik vooral fijn vindt is hoe dik deze lijm is.  Het is in vergelijking met een ’tacky glue’ wat dunner en vloeiender. Daarom hoef ik nooit mijn lijmfles op zijn kop te zetten of te wachten tot je lijm naar je tuutje is gelopen. Over dat tuutje gesproken, die opening is niet te groot en niet te klein 🙂 Oftewel mijn perfecte natte lijm.

De Scotch quick Dry Adhesive vindt je hier

De droge manier van plakken is voor mij een vorm van dubbelzijdig tape. Heel erg lang heb ik getwijfeld over deze joekel van een taperunner. Echter hij is echt zo groot niet als hij eenmaal in gebruik is. Nu kun je er mee overweg of niet, voor mij is deze tape gun ideaal. Heb je de tape verkeerd geplakt rol je hem zo van het papier af. Heb je scheef geplakt (en nog niet aangedrukt) kun je je foto nog van je papier halen. Maar heb je het aangedrukt dan gaat het nergens meer naartoe. Niet onbelangrijk, de tape is zuurvrij (let op er is ook een niet zuurvrije goedkopere variant voor bijvoorbeeld kaarten maken)

De Advanced Tape Glider (ATG) vind je hier

Knippen

Deze top 3 is niet compleet zonder schaar! Ook hier weer 2 varianten (told you so!) Een grote gouden schaar is mijn absolute favoriet. Deze is van American Crafts en helaas niet meer leverbaar. Echter denk ik dat de glitter schaar van hetzelfde merk ook net zo fijn knipt (en heel hoog op mijn wensen lijstje staat :D)

Daarnaast gebruik ik graag een klein scherp schaartje voor het uitknippen van embellishments uit papier. Ikzelf gebruik een schaartje wat in een toolkit zat van WRMK, deze kan ik hier in Nederland vinden. Echter heeft Tonic een schaartje wat er zeer goed uitziet!

Ondergrond

Ok dit product is mischien wel mijn meest herkenbare product. Mijn snijmat. Ik ben verliefd op mijn American Crafts roze snijmat. Hij hoeft uiteraard niet perse roze te zijn, maar ik vind het gewoon een mooi kleurtje 😀 Daarnaast vindt ik de afmeting van de mat erg fijn. Ook de lijntjes op mijn mat zijn heel handig als je iets recht wilt plakken. Ik heb laatst zelfs een vervanger gekocht voor mijn snijmat. Niet dat de andere ook maar ergens aan vervanging toe is… maar ik was bang dat hij misschien wel een keertje uit het assortiment zou gaan.. Gelukkig is de mat nog volop verkrijgbaar 😀

Je vindt de mat hier

Als ik met Mixed Media aan de gang ga, is mijn ondergrond ineens blauw van kleur. Mijn roze mat heb ik dan beschermd met de Siliconen mat van Heidi Swapp. Een hitte bestendige mat waar (bijna) alles weer heerlijk vanaf komt. Wat ik vooral fijn vindt aan deze mat is dat hij perfect is voor blenden van distress ink en ook met de Fuse aan de slag gaat geweldig op deze mat. Ben ik klaar, dan rol ik hem op en berg ik hem op! Ideaal.

Je vindt de Heidi Swapp Siliconen mat hier. 

Ponsen

Jup, ik vind ponsen een essentieel onderdeel van je voorraad! Je kunt met een paar ponsen heel simpel embellishments maken. Mijn persoonlijke favoriet is met stip de 2 pointed flag punch van EK succes. (Ook wel Banner pons genoemd) Ik denk dat er maar weinig pagina’s of pocket pages zijn waarop ik niet de pons op een of andere manier gebruikt hebt.

Je vindt deze pons hier: 

Welke pons ik daarnaast veel gebruik hang van mijn bui af. Ik heb eigenlijk maar 8 ponsen in mijn bezit die ik regelmatig gebruik. dit zijn

Stempelen

Een stempel en zwarte Archival inkt (ok als ik dat als 1 tel zit ik op 10 haha) Welke stempel set, kan ik je natuurlijk niet vertellen, dat is zo persoonlijk! Mijn favoriete stempel set is per project ook wel verschillend. Een veel gebruikte stempel is de rollerdate stempel van Heidi Swapp. Dit is een kleine datum stempel met een handgeschreven maand.

Je vindt de stempel hier

Mijn favoriete inkt om de data te stempelen is de Archival ink van Ranger. Deze is waterproof en stempelt goed op foto’s. Je vindt deze inkt hier:

Hiermee rond ik mijn Must Have gereedschap blogje af. Ik hoop dat je het leuk vond. Vind je dit soort blogs leuk om te lezen, laat het mij weten in de comments. Daarnaast ben ik nieuwsgierig, wat zijn jouw must have’s? Uiteraard zijn al deze producten verkrijgbaar bij Scrapdelight. Mocht een product wat ik gelinkt heb niet op voorraad zijn, dan kun je ze altijd even een email sturen.

Liefs