Enveloppen album Les #2 enveloppen maken

0
194

De basis van dit album zijn de enveloppen. Je kunt kant en klare enveloppen gebruiken of zelf enveloppen maken. In mijn video laat ik zien hoe je met de envelop punch board enveloppen maakt. Voel je echter niet verplicht om deze aan te schaffen. Er zijn diverse templates op het web te vinden om enveloppen van te maken. Ik heb van de enveloppen die ik gemaakt heb met de punch board templates gemaakt. De download zit in een zip bestandje samen met de Silhouette template en kun je hieronder downloaden. De template past echter niet op 1 a4tje. mocht je hem op een a4 printen, dan zijn de overige maten ook allemaal wat kleiner en kun je deze aanpassen naar je eigen formaat.

 

Vervolgens knip je deze templates uit en trek je ze om op het papier waaruit je de enveloppen wilt hebben. Uiteraard kun je ook op het papier direct printen. Voor de mensen met een Silhouette, ook voor jullie heb ik een template gemaakt. Deze kun je hieronder downloaden,

Envelop template groot 

envelop template klein 

Nu heb ik zelf geen Silhouette om uit de templates uit te testen. Mochten ze niet werken, dan hoor ik het graag om ze aan te passen 🙂 heb je enkel het plaatje nodig om af te drukken, dan kun je ze hier downloaden. enveloppen template jpg  

Afmetingen

Voor dit album heb 3 verschillende enveloppen gebruikt. 2 daarvan zijn zelf gemaakt, en de andere zijn kant en klare enveloppen. Hieronder vind je alle afmetingen van je papier en van de enveloppen.

  • 5 x grote envelop (13,9×15,7cm) :Je papier heeft de afmeting: 22,9×22,9 cm, rillen op 10,8 cm (9×9″ rillen op 4, 1/4″)
  • 3 a 4 x kleine envelop (10,7×8 cm): 15,2×15,2 cm, rillen op 6,7 cm (6×6″ rillen op 2,5/8″)
  • 5 x kant en klare envelop: 11×14,5 cm

Mochten er nog vragen zijn, dan kun je deze stellen in de Pocket Page & Scrap NL Facebookgroep, via mijn pagina of via de mail: [email protected]

Liefs