Enveloppen album les #5 decoratie

0
223

Hoera! tijd om te gaan versieren! Ik vind dit echt het leukste onderdeel, maar zonder foto’s ook lastig. Daarom is dit boekje ook nog een beetje karig 🙂 Er moeten nog foto’s en tekst in, maar ik wil niet dat ik het hele album nog moet versieren.. maar ik wil ook niet dat ik geen plek meer heb voor foto’s!

Gelukkig is dit een heel flexibel boekje. Heb ik geen plek voor een foto? Dan maak ik toch gewoon een extra insert of envelopje. Niets aan de hand dus. Zolang je dat een beetje in je gedachten houdt komt het helemaal goed.

Kaft

Ik begin in ieder geval met het versieren van mijn kaft. Dat hele witte cardstock is natuurlijk erg wit zo 🙂 Dat kan niet. Daar gaat een papiertje op van 13,2×15,2 cm , Daarop plak ik in het midden stukje papier van 9×7,5 cm, met daarop een groot hertenhoofd. Deze zet ik met foamtape vast zodat hij extra dimensie krijgt.

Bladzijde 1-2

Dit is de eerste bladzijde in het album Ik voorzie de eerste pagina van een grote kerstman en de grote flap van de envelop met het woordje Joy. Op de eerste pagina komt journaling over dit album, het hoe en wat en waarom. Op de pagina met de Joy komt de eerste foto. Deze kan half achter de flap gestoken worden.

Bladzijde 3-4

Bladzijde 3 is de envelop met een insert. Op dit moment sla ik alle inserts nog even over. Deze komen in de volgende ronde van embellishen. Bladzijde 4 wordt een pagina zonder foto. Dit kan ik rustig zeggen omdat er met gemak vier foto’s in de envelop passen, en ook nog op de tag van bladzijde 4. Ik kies voor een journaling kaartje met het woord december en voor een cadeautje. We zitten immers rond sinterklaas. Het cadeautje zet ik vast met 3d foam.

Bladzijde 5-6

Deze pagina’s blijven op dit moment nog heel simpel. Ik voorzie het groene streepjes papier van het woord Merry, ik laat alle ruimte over om eventueel een foto op deze pagina kwijt te kunnen. De envelop aan de andere kant laat ik nog even met rust, net als de inserts.

Bladzijde 7-8

Doordat de vorige bladzijdes zo rustig en leeg zijn gebleven is er hier wel plek voor een pagina grote versiering. Ik plaats een krans in het midden van de pagina en rechtsonder plak ik een grote kerstman sticker. In de krans komt waarschijnlijk nog een cijfer om de dag aan te geven, of een embellishment die ik op dat moment erbij vind passen. bladzijde 8 laat ik met rust.

bladzijde 9-10

dit zijn twee bladzijdes naast elkaar van hetzelfde formaat en dezelfde stijl, daarom houdt ik de embellishments rustig en in dezelfde kleuren. Ik voorzie bladzijde 10 van een sticker en twee strookjes washi tape van de Falala collectie van Crate Paper.

Bladzijde 11-12

Nog een zeer simpele pagina. Doordat deze envelop wit is gebleven was het even zoeken naar het juiste stukje embellishment. Deze elf was perfect! Dit is ook het enige wat er voor nu aan de pagina gedaan is.

Bladzijde 13-14

Als ik goed geteld heb, komen we nu ongeveer bij kerst uit. Omdat ik nog niet precies de indeling van mijn album weet, heb ik mij nog niet heel erg uitgeleefd met de kerstwoorden uit de kit. Ik zal zeker nog geen data op plakken of schrijven. Wel plak ik het woord Christmas op de envelop. Ik kan er altijd nog voorbereiding van maken, of iets van na genieten :). Achter de flap steek ik een label uit het ephemera pack. Het kleine envelopje voorzie ik van een kerstsok.

Bladzijde 15-16

Bladzijde 14-15 is het kleine envelopje, en telt eigenlijk niet echt als bladzijde 🙂 ik vermoed dat er in ieder geval een foto of journaling in komt, maar niet als hele dag telt. (zowel, dan is dit uiteraard ook prima). Bladzijde 16 heb ik voorzien van een stuk papier van 8×12 cm en een sticker van een rendier. Ik heb de helft van deze sticker voorzien van wat poeder uit een EK succes Powder tool. Op deze manier kan ik een eventuele foto er nog achter plakken.

Bladzijde 17-18

Een van mijn meest favoriete bladzijdes uit het albumpje, Op bladzijde 17 heb ik een huisje en het woord fa la la la geplakt. Bladzijde 18 heb ik voorzien van 2 Brads. Deze zorgen ervoor dat de flap van de envelop zometeen met een touwtje open en dicht gemaakt kan worden. Wat er precies achter komt dat weet ik nog niet.

Bladzijde 19-20

Op deze pagina heb ik enkel de envelopjes versierd. Voor het voorste envelopje heb ik deze voorzien van een candy cane versiering. Het tweede envelopje heb ik gesmokkeld met een cirkel embellishment. Hiervan heb ik de achterkant gebruikt ipv de voorkant. Hierop heb ik een hartje geplakt. De envelopjes zijn met washi tape in de naad geplakt.

Bladzijde 21-22

De achterkant van de pocket heb ik voorzien van een cirkel embellishment met daarop de kerstman. Ik heb de rest van de pagina gelaten zoals het is. De tags decoreer ik later.

Bladzijde 23-24

Op deze witte envelop heb ik net als op bladzijde 11 enkel een embellishment geplakt. Ditmaal een rendier. Dit was de laatste pagina die ik versierd heb. De allerlaatste pagina vond ik ok van zich zelf. In de laatste decoratie ronde met foto’s zal deze nog meegenomen worden. Echter soms is patroon papier van zichzelf ook al mooi, en hoef je echt niet alle pagina’s te versieren.

 

Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie voorbereide boekjes er uit komen te zien! Deze mogen jullie posten op social media of op  de fb groep die in les #1 genoemd zijn. Echter wil ik wel vragen om de technieken, foto’s en video’s niet te delen of openbaar te maken. Halverwege december zal ik nog een update plaatsen, en eind december uiteraard mijn volledige album. Ik wil iedereen hele fijne decembermaand toewensen! Veel plezier

 

Liefs Martine