9×12 Travel Les #3 Hoezen

0
133

Nu je foto’s en ephemera volledig uitgezocht hebt, gaan we aan de slag met het album zelf. Ik raad aan om door je voorraad met hoezen te gaan om te kijken wat je eventueel hebt liggen, en wat je in dit album kunt gebruiken. We gaan namelijk niet alleen maar met 9×12 hoezen aan de slag.

De grootste uitdaging van dit formaat album is dat je best beperkt bent in de indelingen van de hoezen. Dat heb ik opgelost door 12×12 hoezen aan te passen aan dit formaat. Hoe ik dat precies doe zie je in onderstaande video’s.

Video

Gebruikte hoezen

Hieronder vind je een exacte lijst met welke hoezen ik gebruikt heb. Uiteraard moet je zelf bepalen wat wel of niet werkt voor je eigen album.

De hoezen H,I en J zijn in een verzamelpack verkrijgbaar. Design L en R zijn verkrijgbaar in Variety pack 4

Foto’s

Om te bepalen waar welke hoes komt in het album, ga je ook meteen je foto’s snijden en in de juiste hoes steken. Ook je souveniertjes en ephemera steek je alvast in de hoezen. Je kunt alvast een beetje in je hoofd bepalen waar welke foto’s komen en ze ook op die plekken in de pockets steken. Uiteraard hoef je je tijdens het scrappen absoluut niet aan die volgorde te houden. Deze stap is echt een flinke klus. Ik raad aan om jezelf echt even te verplichten om deze stap te doen. I know het is niet de leukste. Maar als je deze stap klaar hebt, heb je al bijna een heel album af, en hoeven we enkel nog maar de leuke stappen te doen. Ik heb er een week lang elke avond een 30 minuten tot half uurtje aan besteed.

ik heb in totaal dus 38 hoezen in mijn album zitten, Dit betekent 76 pagina’s om te scrappen!

Mocht je vragen hebben? stel ze in de facebookgroep of via de mail

Liefs