9x 12 travel week 2 Les #4 Aan de slag

0
118

Vorige les, heb ik uitgelegd hoe je aan de slag kunt gaan met je foto’s en hoezen. Als je deze stappen gedaan hebt, heb je het minst leuke onderdeel achter de rug. Ikzelf vond het erg bevredigend om op deze manier aan een project te werken. Ik heb veel meer rust en zin om steeds aan dit project te werken. Je kunt nu aan de slag gaan wanneer je maar wilt. Dat heb ik ook gedaan en daarom starten we direct met een een process video. Omdat ik nog niet alles zeker weet voor deze pagina’s in de stijl, zijn de pagina’s nog niet volledig af. Zo komt er nog journaling op, de data dat we op vakantie waren etc. Omdat dit de voorste pagina’s zijn, vind ik het leuk als deze pagina’s ook de volledige stijl van het album uitstralen.

Kit maken

Na het maken van de eerste twee pagina’s heb ik besloten om een kit te gaan maken. Een kit heeft voor en nadelen. Zeker als het een project is die wat langer duurt wil je niet altijd allerlei materialen en producten opbergen speciaal voor dit project. Aan de andere kant hoef je niet bang te zijn dat je per ongeluk de materialen gebruikt die je voor dit project in gedachten had. In eerste instantie wilde ik niet met een kit aan de slag gaan dit keer. Maar het maken van de eerste 2 pagina’s duurde zo ontzettend lang, dat ik toch besloten heb om een kit te maken. Ik heb wel de eerste twee pagina’s als inspiratie gebruikt, samen met een Project Life value kit die ik net nieuw binnen heb gekregen. Toen ik deze kit zag, was ik op slag verliefd en wist ik dat deze ideaal was voor dit album.

Door aan de slag te gaan met diverse lijnen en producten is het gemakkelijker aanvullen, je hoeft dus niet bang te zijn dat er iets op gaat uit je kit, het zal echter vervangbaar zijn door een vergelijkbaar product. Tevens zorgt het ervoor dat je niet uitgekeken raakt op je spulletjes, naarmate je project vordert. Als je je beperkt tot 1 lijn, zul je zien dat het soms wat moeilijker is omdat juist alles zo goed bij elkaar past, of raak je sneller uitgekeken omdat je de producten al eens gebruikt heb.

Let bij het samenstellen van de kit niet alleen op kleur gebruik, maar ook op patronen en de stijl van de patronen.

Ik ben heel benieuwd naar wat voor kit jullie samenstellen! Je kunt deze en eventuele vragen posten op de Facebook groep. 

Liefs