9×12 week 3 Les #9 Process video’s

0
96

De eerste process video van deze week. Als je een nieuwe dag of week start, ga aan de slag met de pagina waar je op dat moment het meeste zin of inspiratie voor hebt. Zet je favoriete muziek op (als je met muziek scrapt) en ga lekker aan de slag! Heel veel plezier met kijken van de volgende Process video’s

Process video 5

Voor deze pagina gaan we aan de slag met een 6×12 insert, Deze insert (Design H)bestaat uit twee 4×6″ vakken en twee x 3×4″.  In mijn geval zijn alle vakken gevuld met foto’s. Ik voeg in de middelste rij echter wel wat papier toe en uiteraard ook embellishments. Omdat er weinig plek is voor journaling voeg ik ook wat stempelteksten toe aan de foto’s.

Process video 6

Deze pagina wordt ook in Design H gemaakt net als Process video nummer 5. Ik speel met wat andere versieringen en gebruik een van de foto’s als ondergrond voor mijn titel. Ook laat ik zien hoe je simpel en snel een achtergrondje kleurt met inkt om de juiste kleur embellishments te maken. Een paar kleine woord stickertjes erbij en de pagina is alweer klaar.

Process video 7

De eerste 3×3 insert. Ik denk wel de meest gevreesde pagina uit het album. De pockets zijn vrij klein, en ze dan ook nog vullen met embellishments en foto’s kan een hele uitdaging zijn. Helaas is er een klein stukje niet opgenomen, en laat dat nu net het stukje zijn waarin ik het meest gedaan heb. In de afbeelding hiernaast zie je een kaartje waarop ik drie verschillende afbeeldingen heb gestempeld. De dromenvanger heb ik gestempeld met Versamark inkt en daarna bestrooit met goud glitter embossing poeder. Door dit te verhitten krijg je een enamel figuurtje wat op je papier ligt. Daarna heb ik met distress ink en water een berg gestempeld. Daarover heen heb ik met Archival ink de tekst gestempeld. Alle stempels komen uit 1 stempel set, deze heb ik bij Michaels vandaan meegenomen tijdens onze trip. Extra leuk dus om dan ook deze stempel terug te laten komen in dit album.

Process video 8

Een pagina met een basis mix hoes uit het 9x 12 album. Deze bestaat uit twee vakken van 4×6″ en 5 vakken van 3×4″. Als papier gebruik ik de Bohemian Adventure value kit. Omdat deze kaartjes afgeronde hoekjes hebben, rond ik ook de foto’s af.

Process video 9

De achterkant van de vorige process video. Omdat ik bij de vorige pagina de project life kaartjes gebruikt heb, en de foto’s afgerond heb, doe ik dat ook bij deze kant van de pagina. Je ziet anders aan de voorkant onder de ronde hoekjes de vierkanten hoekjes uitsteken van deze kant. Ik gebruik echter gewoon papier wat ik op maat snij ipv de kaartjes.

 

Dit waren de eerste 5 process video’s van deze week. In de volgende lessen vind je nog meer process video’s. Voel je absoluut niet verplicht om dezelfde hoeveelheid pagina’s te maken voor er een nieuwe week online komt. Wil je echter je hele album binnen de 6/7 weken dat deze workshop duurt af hebben, tel dan hoeveel bladzijdes er in je album zitten. Deel dit cijfer door de hoeveelheid weken. Ik kwam op 15 pagina’s per week uit. Dat lijkt bijna niet te doen, maar deel je dit cijfer door de dagen van de week dat je er aan kunt werken en toen kwam ik op 2,5 pagina uit. De meeste pagina’s in dit album zijn binnen 30 minuutjes gemaakt. Als je op die manier naar dit album kijkt, wordt het al veel haalbaarder.

Ik zie graag jullie uitwerkingen, opmerkingen en vragen terug in de facebookgroep

Liefs