9×12 Week 4 les #12 Timesavers

0
79

Deze les start ik met een update van mijn album. Ik raad sterk aan om vaak je album door te kijken. Op die manier onthoudt je wat je al gemaakt hebt, welk verhaal je al verteld hebt en krijg je misschien inspiratie om aan de gang te gaan met je volgende pagina.

Deze week was een drukke week voor mij en had ik weinig tijd om te scrappen. Toch is het mij gelukt om mijn 15 pagina deadline te halen! Dit komt vooral omdat ik mijzelf uitgedaagd heb en de ‘makkelijke’ pagina’s gepakt hebt om mee te werken. Mijn ‘Time Savers’

Time Savers

Maar wat zijn nou je time savers? Dit is voor iedereen persoonlijk en ook per situatie. In mijn geval met dit album zijn dit de pagina’s waar vooral de foto’s centraal staan. Er hoeft weinig verteld te worden en de meeste pockets (zo niet alle) zijn gevuld met foto’s. Door je materialen het werk voor je te laten doen, ben je met dit soort pagina’s zo klaar. Een van de redenen waarom ik nog zo ontzettend fan ben van Project Life kaartjes, waardoor ik de afgeronde hoekjes maar voor lief neem. In alle collectie’s zit een variatie van titelkaartjes, opvul kaartjes, journalingkaartjes en design kaartjes. Die opvul of titel kaartjes moet je hebben om tijd te besparen. Uiteraard kun je deze kaartjes ook zelf maken, maar dat kost wel weer wat meer tijd. Heb je geen project life kaartjes, maar maak je gebruik van Scrapbookpapier, dan is er vast wel 1 of meerdere vellen in de collectie die je gebruikt waar een knipvel inzit voor kaartjes. Mocht je die niet hebben dan zou je eventueel vooraf al titel kaartjes kunnen maken om het process te versnellen.

Challenge

Een andere manier om echt op te schieten is om de uitdaging met mijzelf aan te gaan. Ik heb vaak een blok van 2 uur waarin ik echt kan scrappen. Dat is vanaf het moment dat ik echt zit, totdat ik echt op moet staan, zonder dat ik onderbroken wordt. Stel voor jezelf een doel, Ik ga 3 pagina’s maken in 2 uur bijvoorbeeld. Ik had mijzelf als doel 4 pagina’s gegeven en heb er zelfs 5 kunnen maken! In de volgende les zie je welke pagina’s ik gemaakt heb in die 2 uur.

Embellishments

Doordat ik afwisselend in mijn album werk kan ik deze Time savers minimaal versieren. Ik maak gebruik van opvul kaartjes zoals hierboven beschreven, maar ook grote stickers en titels zijn ideaal. Er zijn tegenwoordig veel kant en klare titel stickers te koop die ideaal hiervoor zijn. Deze titels zijn woorden zoals Journey, all boy’s, take it in enzovoorts. De titels zijn wel allemaal in het engels. Mocht je dat vervelend vinden dan kun je met grote alfabet stempels en stickers natuurlijk zelf woorden maken. Je kunt de kant en klare tickers wel als inspiratie gebruiken voor je eigen (Nederlandse) titels. Daarnaast gebruik ik minimaal stickers en embellishments. Dit maak ik vaak weer goed in een volgende pagina. Doordat je gebruik maakt van dezelfde producten en dezelfde stijl valt het vaak niet eens op.

Afleiding en energie

Zorg ervoor dat je goeie zin hebt voordat je aan de slag wilt gaan, Als je er tegenop ziet? probeer dan gewoon 1 pagina te maken. Kopieer een voorbeeld hier uit de workshop, of van internet af. Je zult zien dat je inspiratie zorgt voor een fijne energie. Als je graag van internet of van de workshop af wilt kopiëren, maak dan een foto en print deze uit. Zet je mobiel op stil en laat je niet afleiden als tijdsnoepers zoals Facebook en WhatsApp. Voor nu zeg ik uiteraard, kijk lekker de process video’s en laat je inspireren om aan de slag te gaan!

Mocht je vragen, opmerkingen of comments hebben, dan graag in de Facebookgroep. Uiteraard zie ik jullie uitwerkingen ook daar graag terug!

Liefs