Project 2017 #44 Evenementen en vakantie’s

0
121

Het is een van de meest gestelde vragen van het moment. Wat doe je met je foto’s die je ook in een ander project verwerkt?Verwerk je ze enkel in een ander project? Met als gevolg een gat in je album (incompleet) Of ga je dubbel werk doen? (Overcompleet). Zeker nu December aan de gang is en veel mensen December Daily’s aan het maken zijn. Mocht je nu denken een December wat? Jup! In de aller drukste maand van het jaar vinden we het leuk om daar ook nog eens een maand lang dagelijks verslag van te doen 🙂 Ik begrijp wel dat sommige mensen denken dat ik gek ben.


Nu is het in het geval van een December album misschien nog niet eens zo heel storend. Dan stopt je jaar album gewoon eind November 2017. Maar hoe los je dat dan op met de zomervakantie. Of met extra uitjes. Ik kies ervoor om foto’s dubbel te scrappen. Uiteraard ga ik niet alle foto’s scrappen in mijn jaar album EN in mijn vakantie album. Eigenlijk geld dit voor alles wat je de moeite waard vindt om apart te scrappen. Dit kan een vakantie zijn van een paar weken, maar ook een dagje Disney, Fotoshoot of weekendje weg. Zolang jij er graag een apart album van wilt maken, komt de vraag. Maar hoe moet dat nu met mijn jaar album. Niet iedereen maakt week pagina’s, maar doet al enkel uitjes. Ook dan wil je niet dat je hele album in beslag wordt genomen door een vakantie, het is immers een jaaroverzicht van 365 dagen ipv 10 dagen Cran Canaria plus wat extra’s. (En succes met die extra’s… Meestal passen mijn vakantie’s net aan in 1 album)

Hoe los ik dit dan op.

Ik kies de foto’s die ik het mooist vindt, het gevoel van het evenement weergeven. Een moeilijke klus, zeker van een vakantie of weekendje weg. Je doet dan vaak zoveel verschillende dingen. Probeer het groot te zien. Niet alles hoeft er in, je gaat (of hebt) immers nog een extra album gemaakt. Je kunt eventueel in je journaling vermelden dat je meer van dit evenement in een ander album hebt verwerkt. Ik heb dat op dit moment niet gedaan, omdat deze projecten nog op mijn ToDo staan. Het voordeel van zo een overzicht maken is wel, dat ik meteen heel veel zin had om aan de slag te gaan met een vakantie album (ondanks dat ik net een 81 pagina tellend vakantie album van Phoenix afgerond heb). Ook kom ik erachter dat de lijn die ik gebruikt hebt, zo goed matched, dat ik daar nog wat spulletjes van ga bijkopen (ok ik wacht eerst nog even de nieuwe releases van de beurs af:D). Toen ik daarna de pagina gemaakt hebt over het weekendje Brussel had ik hetzelfde. Het werkt dus erg inspirerend om er mee aan de slag te gaan.

Heb je dus een trip of vakantie waar je tegenop kijkt om die te gaan starten. Teveel foto’s teveel uitzoek werk, Probeer dan eerst zo een verzamelpagina te maken. Je hebt geen souveniertjes nodig, niet de meest perfecte foto’s etc. Maar vaak krijg je wel net die energie en inspiratie om er daarna mee aan de slag te gaan.

Reclame blokje aan: Mocht je overigens niet weten hoe je zo een project aanpakt… De 9×12 travel workshop is ideaal hiervoor. 81 process video’s en een stuk of 8 instructie video’s. Je vindt de workshop hier:D Reclame blokje uit:)

Mocht je vragen hebben, je uitwerkingen willen laten zien of gewoon even kletsen over je jaar album, dan kan dit in de Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/Martineproject2017

Liefs