Distress 2 Les #2 Oxide versus Distress

0
300

Om de verschillen tussen de originele Distress ink en de Distress Oxide inkten beter uit te kunnen leggen heb ik 2 tags gemaakt en hierop exact dezelfde kleuren en technieken gebruikt.

Blenden

Met Blenden merk je direct dat de Oxide inkten zich langer laten mengen. De inkt lijkt natter doordat niet alles direct in het papier trekt. Hierdoor krijg je een gladder resultaat. Ik persoonlijk vind niet dat de kleuren zich ook perse mooier met elkaar mengen. De overloop vind ik wel mooi, maar waar je met de Distress inkten makkelijk een hele nieuwe kleur kunt krijgen, vindt ik dat bij de Oxides lastiger.

Water

Beide inkten lijken hetzelfde te reageren op waterdruppels. Bij de Distress krijg ik transparante druppels (dus bruinig ivm de Kraft ondergrond) waar ik bij de oxide echter wittige vlekken krijg.

Stempelen

Een van de beste eigenschappen van de Oxide inkten, is dat ze perfect stempelen. Op wat voor ondergrond dan ook, de afdrukken zijn heel helder en dekkend. Zo dekken ze ook bovenop de ondergrond die we met de blendingtool gemaakt hebben. Het is lastiger om een ton sur ton look te krijgen, omdat de kleuren zelfs wat lichter lijken uit te pakken. Dit komt waarschijnlijk doordat ik Kraft papier gebruikt heb om te testen. Kraft is zo een droog materiaal dat de die inkt in de oxides direct in het papier trekt, en je eigenlijk enkel de pigment inkt overhoudt. Hierdoor is in mijn voorbeeld de gestempelde tekst lichter opgedroogd dan de ondergrond. Verderop in de workshop zal ik deze techniek ook eens op andere ondergronden toepassen.

In de eerste Distress workshop neem ik deze technieken uitgebreid door. Deze workshop vind je hier!

Heb je vragen en/of resultaten van je eigen werk, dan zie ik deze graag terug in de Facebookgroep

Liefs